kesport.hu

Birkózás: Újfalvi Lili kadét Európa-bajnok lett – FRISSÍTVE!

fotó: magyar birkózó szövetség

Újfalvi Lili, a KTE birkózó szakosztályának kiválósága a 69 kg-os súlycsoportban kadét Európa-bajnok lett a Faenzai (Fáendzai) kontinensviadalon. Lili a döntőben 4−3-ra kerekedett a fehérorosz Alina Makszimava fölé, ezzel megszerezte élete első aranyérmét világversenyen.

A magyar birkózóválogatott az ötödik versenynapon szerezte első érmét a faenzai kadét Európa-bajnokságon, amely arany lett. Újfalvi Lili (69 kg) brillírozott a csütörtöki főtáblás mérkőzéseken, beverekedte magát a péntek esti fináléba, ahol a fehérorosz Alina Makszimivával nézett farkasszemet. Az első menetben a hölgyek felmérték egymás képességeit, nem sikerült akciót végrehajtaniuk. A bírók a magyart látták passzívabbnak, így elrendelték a 30 másodperces aktivitási időt, amely alatt nem sikerült akciót végrehajtania, tehát a beloruszhoz került az egypontos előny.

A második menetben a mérkőzésvezetők hasonlóképpen jártak el Makszimivávalszemben, és ő sem tudott élni a lehetőségével. Igen ám, de egyből tudott indítani egy lábra támadást is, amelynek levitel lett a vége, ezzel 3−1-re vezetett. Lilinem adta fel, megkontrázott egy, a fehérorosz által indított akciót, és levitte riválisát, ezzel 3−3-ra módosult az állás. Alinaedzői challenge-et kértek, amelyet a bírók 12 másodperccel a vége előtt elutasítottak, ezzel Újfalvi 4−3-ra megnyerte a kontinensbajnoki finálét.

(nso.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés