kesport.hu

Szabó Csaba a cseh Pulkrabek ellen búcsúzott

A cselgáncsozók számára is megkezdődött az Európai játékok, ami ráadásul a sportág Európa-bajnoksága is egyben. A minszki Csizsovka Arénában az első három magyartól nem láthattunk érvényes akciót – számolt be róla az nso.hu.

A sort az 52 kg-ban szereplő Szabó Katinka kezdte, akinek nem ment végig a mérkőzése, mert ellenfele, a norvég Madelene Rubesntein két és fél perc alatt begyűjtötte a harmadik intését. A magyar cselgáncsozó végig irányított, jóval aktívabb volt, és megérdemelten jutott a tizenhat közé.

A program elején szereplő másik két magyar egyaránt aranyponttal kapott ki, ezzel egyben el is búcsúzott a versenytől. A 60 kg-os Szabó Csaba (KJC) a cseh David Pulkrabekkel szemben maradt alul, miután riválisa wazaari értékű dobást mutatott be rajta az aranypontért zajló hosszabbításban, az 52 kg-os Pupp Réka pedig harmadik intéssel kapott ki a Fabianne Kochertől, miután mintegy öt percen át állt az amúgy is több mint nyolc percig tartó mérkőzése.

A magyar cselgáncsválogatott egyébként teljes létszámban kivonult a csarnokba, a versenyzők a lelátóról szurkolnak a szombaton tatamira lépő társaiknak.

(nso.hu)

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés