kesport.hu

„Ezzel a csapattal komoly eredményeket lehet elérni” – interjú a KNKSE ifi csapatának új trénerével

fotó: KNKSE fbook

A KNKSE ifjúsági és NBII-es csapata bejelentette új vezetőedzőjét. A távozó Kerékgyártó Zsolt helyett a jövőben Mátrai Péter lesz a fiatalok trénere. 

A 23 éves szakember a Mizse KC női utánpótláscsapatából érkezik, vele készítettünk interjút: 

Mikor kerestek meg Kecskemétről, és mennyi idő alatt sikerült megállapodni a vezetőséggel?

Április vége, illetve május eleje környékén érkezett a kecskeméti megkeresés. A tárgyalások hamar megkezdődtek, és körülbelül két hét alatt sikerült megegyeznünk. 

Az előző szezonban Lajosmizsén dolgoztál, milyennek ítéled az ottani időszakot?

Nagyon jó volt Lajosmizsén edzősködni, sajnálom, hogy ott kellett hagynom a csapatot, mert nagyon megszerettem a játékosaimat. Nagyon jó munkát végeztünk, abszolút sikeresnek vélem a közös munkát. Hálás vagyok mindenkinek, mert ha nem dolgoztunk volna ilyen jól, én sem kaptam volna ilyen jó ajánlatot. Nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem, megtanultam, hogyan kell lányokkal együtt dolgozni, konfliktusokat kezelni. Fájó szívvel fogadtam el az új állást, de ilyen fiatalon élnem kellett az adódó lehetőséggel. 

Mennyire nagy előrelépés a karriered szempontjából, hogy Kecskemétre kerültél?

Nagyon várom az új kihívásokat, és óriási előrelépésnek tartom, hiszen ilyen szinten nagy múltú edzők szoktak az együttesek élén tevékenykedni. Innentől kezdve rajtam múlik, hogy mit tudok kihozni a gárdából. Folyamatosan fogunk dolgozni, eredményesek szeretnénk lenni, és majd év végén kiderül, milyen sikereket érünk el. 

Mik lesznek a jövő évi csapatcélok, és egyéni céljaid?

Csapatszinten a biztos bennmaradás a célkitűzés. A játékosoknak ez komoly menet lesz: ifiben, valamint NBII-ben is meg kell állniuk a helyüket, ráadásul lesznek, akik – úgy, mint tavaly – az NBI/B-ben is lehetőséget fognak kapni. Mind fizikailag, mind szellemileg komoly terhelés vár a lányokra. 

Az egyéni célom az, hogy olyan játékosokat neveljünk ki, akik a közeljövőben a felnőttek között is stabil, megbízható teljesítményre lesznek képesek. Kecskeméten a saját nevelésű játékosokra akarunk építeni, akikkel együtt mihamarabb vissza szeretne jutni a KNKSE az első osztályba. 

Ismered már a csapatot és a stábot, amivel együtt fogsz dolgozni? 

Igen, hellyel-közzel ismerem a lányokat, és a felnőttek vezetőedzőjét, Varga Józsefet is egyre jobban megismerem. Mindenben a segítségemre lesz, és várom a közös munkát. Volt már egy megbeszélés, amin a játékosok is részt vettek, de még közelebb július 18. után fogunk kerülni egymáshoz, amikor edzőtáborba utazunk és megkezdjük a felkészülést a szezonra.

Milyen változtatásokra lehet számítani az ifi csapatban? 

Nem akartam sok játékost igazolni, mert a saját nevelésekre építünk, viszont voltak távozók, és a helyükre lehet, hogy hozunk egy-két játékost, hogy erősítsük a keretet. Lesz nagy visszatérő is a csapatba, hiszen a gárda egyik fontos láncszeme közel egy év kihagyás után tér vissza sérüléséből, ez is erősítés lesz. A csapat magja megmaradt, ami nagyon fontos, hiszen már a tavalyi szezonban is bebizonyították már ezek a játékosok, hogy nagyon jó játékerőt képviselnek. Több meccsüket is láttam felvételről, és biztos vagyok abban, hogy komoly eredményeket is el lehet érni velük.

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés