kesport.hu

Szerződést ajánlottak az Újpest FC csapatkapitányának Kiskőrösön

Vira Magazin

Az NB I-ben szereplő Újpest FC játékosa és csapatkapitánya Litauszki Róbert is jelen volt a Kiskőrösi LC által szervezett „Mozdulj család” elnevezésű szezonzáró rendezvényen. A kiváló labdarúgó pályafutása Kiskőrösről indult és áldozatos munkával jutott el olyan szintre, hogy mostanra a gyermekek egyik példaképe lett.

A kiskőrösi utánpótláskorú és a felnőtt játékosok körében is népszerű Robi olyan otthonosan mozgott a sporttelepen és az eseményen résztvevők körében, mintha minden nap itt lenne. A megyei III. osztályban bajnokságot nyert csapat tagjai viccesen azonnal szerződést ajánlottak neki és már most mondták, hogy 10 év múlva nagy szeretettel várják a „40 pluszos” gárdájukba. A program alatt sok gyermek és felnőtt kért autogramot Robitól, sőt a fiatalok közül többen a focicipőjükön szerették volna látni az újpesti labdarúgó kézjegyét.
 

Milyen újra látni a sporttelepet és a kiskőrösi labdarúgókat?

A Kiskőrösi LC elnöke Dulai János jelezte, hogy van egy szezonzáró programja az egyesületnek, melyre nagy szeretettel várna. Örömmel vettem a meghívást, hiszen innen indult a labdarúgó pályafutásom és a szüleim a mai napig itt élnek. Azt látom, hogy a sporttelep szépen fejlődik, melyen épült egy jégkorong csarnok és műfüves pálya is. Azt is  látni, hogy a labdarúgást sokan szeretik a városban és a szezonzáró is több száz embert mozgatott meg, ami nagy örömmel tölt el.

Figyeled a kiskőrösi csapat eredményeit?

Napi szinten nem vagyok képben, hogy a gárda milyen mérkőzéseket játszik. A kiskőrösi csapat eredményeiről általában édesapám ad tájékoztatást a részemre, és tőle első kézből szoktam értesülni a Soltvadkert és az Akasztó elleni derbiken történtekről. Nagyon örülök, hogy idén a kiskőrösi fiúk a harmadik helyen végeztek, hiszen mindig nagyon jó és kiváló sportsiker a dobogóra felkerülni. Azt hiszem, hogy osztálytól függetlenül minden labdarúgó számára örökké emlékezetes marad, ha valamilyen érmet nyer. Nagyon bízom abban, hogy a kiskőrösiek olyan utánpótlás bázissal rendelkeznek, amely hosszútávra biztosítja a csapat jó szereplését.

Tudsz olyan labdarúgót mondani, akinek a környékről indult el a pályafutása és játszottál vele együtt magasabb szinten?

A környékből a soltvadkerti Windecker Józseffel játszottam együtt és jó kapcsolatot ápolok vele a mai napig. Ő szerepelt az Újpest színeiben is és most a Paks csapatát erősíti. Mindkettőnk példája azt mutatja, hogy nagy szorgalommal és alázattal ilyen kis településekről is el lehet jutni az NB I-ig.

Folytatás a Vira Magazin virtuális hasábjain–>

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés