kesport.hu

Kecskeméti házidöntő a röplabda IV. korcsoportos diákolimpia döntőjében

A hétvégén Gyöngyösön rendezték meg – nagyszerű körülmények között – a röpisek IV. korcsoportos diákolimpia országos döntőjét, ahol végül a két kecskeméti csapat játszott az aranyéremért.

A 8-as finálét két 4-es csoportban kezdték, az  Aranyosok az A , míg a Vásárhelyisek a B csoportba kerültek, így elkerülték egymást.

A Vásárhelyi Seremet Attila vezetésével sorrendben a Szolnok, a Gyöngyös és a Dunaújváros 3-0-s legyőzésével csoportelsőként várhatta az elődöntőt, míg Nagy Péter csapata, az Arany János Ált. Isk., a Kunhegyes, a Sümeg és a Dág ellen is nyerve, szintén szettveszteség nélkül kvalifikálta magát a másik ágon, és várhatta, hogy ki lesz az ellenfele a döntőbe jutásért.

A csoportok 2. és 3. helyezettjeinek keresztjátéka után a vásárhelyisek a Kunhegyes ellen, az “aranyosok” pedig a csoportban már legyőzött Sümeg ellen nyerve biztosították helyüket a fináléban.

Elődöntő:

Arany János Ált. Isk.-Sümeg 3-1

Vásárhelyi Pál Ált. Isk.-Kunhegyes 3-0

A III. helyért: Sümeg- Kunhegyes 3-0

A döntő előtt már eldőlt, hogy ezen a Kecskemét számára nagyon sikeres diákolimpián, csakis a hírös városiaké lehet a siker, de természetesen mind a két alakulat nagyon szerette-  és meg is érdemelte volna az aranyérmet.

A döntő jó játékot és nagy presztízsharcot hozott, és a kicsit harcosabb és jobban nyitó „aranyos” fiúk örülhettek a végén a diákolimpiai bajnoki címnek.

I.helyért:

Arany János Ált. Isk. – Vásárhelyi Pál. Ált. Isk. 3-0

Az Arany János Ált. Isk. bajnokcsapatának a tagjai: Bogdán Bence, Kiss Bendegúz, Baracsi Balázs, Csordás Attila, Török Soma, Török Zsombor, Csernák Dániel, Szűcs Norbert, Lisku Illés, Csujok Gergely, Zoltai Bence, edző: Nagy Péter.

A Vásárhelyi Pál Ált. Isk. ezüstérmes csapatának a tagjai: Kiss Bence, Kiss Hunor, Sütő Kristóf, Varga Péter, Mészáros Máté, Boldizsár Péter, Seremet Milán, Szabó Levente, Engel Dorián, Szabó Zoltán, Szabó Máté, Bende Attila, edző: Seremet Attila.

Bogdán Bence a legjobb támadó, Kiss Hunor a legtechnikásabb játékos díját kapta, míg Nagy Péter a győztes csapat edzőjeként kapott elismerést.

A gyerekek az esti órákban értek haza, az Arany János Iskola elé, ahol nagy örömmel várták őket. A városvezetés nevében Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő köszöntötte a diákokat, mindenkinek gratulált, és átadta nekik a polgármester és az ő közös ajándékát.

A 23 fiatal egy-egy röplabdát kapott, amelyet Szemereyné Pataki Klaudia és Nemcsik Mátyás is dedikált számukra.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés