kesport.hu

SC Hírös-Ép: Kitl Zoltán értékelte a 2008-as korosztály szezonját

Igazi nagyvadakat ejtett idén az SC Hírös-Ép U11-es csapata, ám a titkon remélt dobogó mégsem jött össze. Ennek okairól és általában a versenyévről nyilatkozott Kitl Zoltán, a 2008-as korosztály szakvezetője.

– Felemásra sikeredett a tavaszi szezonunk. Az őszi jó szereplésre alapozva nagy reményekkel vágtunk neki az új szezonnak, titkon dobogós helyezéssel számoltam a Dunamenti Iskola Gyermek Ligában. Ebből végül a 7. hely jött össze, amely jelen esetben reális,  hiszen az iskolaváltás miatt a felvételik rendre ütköztek a bajnoki mérkőzésekkel, valamint a rengeteg körbeverésből is mi jöttünk ki gyengébben. Végig versenyben voltunk minden csapattal és színvonalas, kiélezett mérkőzéseket játszottunk szinte mindenkivel. Nagy skalpokat is gyűjtöttünk, név szerint a DVTK csapatát, aki első lett és az FTC csapatát is le tudtuk győzni, aki második helyen végzett. Az összképet nézve nagyon hasznos volt ez a bajnokság, ahol az ország legjobbjaival mérhettük össze tudásunkat és rengeteg rutint szereztünk a nagypályás futball felé haladva.

A téli kispályás tornákat tekintve, szinte kifogástalan a mutatónk. A januárt mindjárt egy nagy nemzetközi szerbiai torna megnyerésével indítottunk, amely megfelelő önbizalmat adott a következő szintre lépéshez.
Februárban az eddig legerősebb tornánk volt a törökbálinti Youth Talent, ahol csak NBI-es klubok szerepeltek, így külön büszkeséggel tölt el, hogy sikerült az élen végeznünk. A srácok nem először bizonyították, hogy ott a helyük a minőség definiálásánál.
A szezont Balatonlellén zártuk egy említésre méltó, 21 csapatos torna arany érmével, ami kellőképpen szimbolizálja a még hullámzó, de egyértelműen fejlődő teljesítményünket.

Természetesen ezen kívül is voltunk sok kupán, edzőmeccsen és emléktornán, ahol megtanultunk veszíteni, hogy utána megtanuljunk győzni is. A vereség is a folyamat része, ami megtanít kezelni a győzelmeket. Ha egy komplex képet kellene mutatnom, mindenképpen pozitív a mérleg, véleményem szerint nagyon sok hasznos dolgot sikerült átadnom a gyerekeknek és ugyanakkor én is sokat tanultam tőlük. Nem a cél, hanem az út a fontos, sokszor nehéz volt átlendíteni őket azon a küszöbön, ahol vagy győzelem, vagy vereség a végeredmény. Ebben fejlődtünk talán a legtöbbet.
Az edzések közül a kétnapos edzőtáboromat fogadták a legnagyobb örömmel, amire a mai napig jó szívvel gondolnak vissza.

Végül szeretnék köszönetet mondani nekik, hiszen egész évben megfelelő keret állt a rendelkezésemre, a minőségi edzések levezényléséhez. Úgy érzem, amit tudtam átadtam nekik, mind elméletben, mind gyakorlatban. Egy felmérés során arra a kérdésre, hogy mit is tanultak tőlem az elmúlt két év során egységes válasz érkezett: motiváció, erőnlét, technika. A gyerekek nyitottak voltak a közös munkára és a közeg is összekovácsolódott egy egységes csapattá. Az alapokat letettük, és bizakodva várjuk a folytatást – értékelt Kitl Zoltán.

(Forrás: schirosep.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés