kesport.hu

Egy gól döntött a KTE második edzőmérkőzésén

Szombaton lejátszotta második edzőmérkőzését a KTE. Zoran Kuntics csapata az NB II-be frissen feljutott Szeged-Grosics alakulatát fogadta. A találkozót 1-0-ra a vendégek nyerték. 

Lüktető játékot hozott a mérkőzés eleje, a nagy meleg ellenére gyors futballt játszottak a felek. Az első komolyabb akció a szegediek előtt adódott; egy oldalról érkező szabadrúgást Horváth Marcell jutatott a hálóba, de a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot. Nem sokkal később a vendégek csapatkapitánya, Germán Tamás lépett ki ziccerben, ám Kunsági Roland nagy bravúrral megmentette a kecskemétiek kapuját. Hazai részről Hegedűs Martin próbálkozott távolról, de az ivószünetig nem született gól. A félidő második felében megszerezte a vezetést a Szeged. Zabari Dávid beadására Andorka Péter érkezett nagyon üresen, és nem hibázott, 0-1. 

A nagyszünetet követően küzdelmes futballt láthattak a nézők, barátságos meccshez képest több sárgát is kiosztott a játékvezető a durvább belépőkért. Sokat kellett várni hírös városi helyzetre, végül a KTE frissen igazolt játékosa, Babolek Zoltán óriási bombáját hárította a vendég hálóőr. A túloldalon még Bitó Martin kapáslövése okozott némi veszélyt, de az eredmény már nem változott.

Zoran Kuntics (KTE): – Az élvonalbeli Paks után most a másodosztályú Szeged ellen játszottunk edzőmeccset. A cél most is az volt, hogy a próbázók mellett a saját játékosainkkal is ismerkedjünk, hiszen egyelőre jobbára edzésen láttuk csak őket. Úgy érzem, hogy tisztul a kép. Dolgozunk tovább, egy héten belül három edzőmeccs következik. Elképzelhető, hogy hétfőn egy újabb játékos csatlakozik hozzánk, aki erősítés lesz, ezzel nagyjából le is zárjuk majd az átigazolási időszakot. Akkor körülbelül minden poszton két megfelelő játékos áll majd rendelkezésünkre, és készülhetünk a rajtra. A vereség ellenére elégedett voltam, Hirman Kristóf teljesítményének különösen örülök. Egy olyan poszton kapott bizalmat, ahol eddig nem igazán játszott, ennek ellenére megfelelően futballozott, jó példa lehet ez a többi fiatal számára is!

Joao Pedro de Oliveira Janeiro (Szeged):Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy erős ellenfél ellen, akik sok tehetséges fiatal játékost vonultattak fel. A nagy meleg ellenére is jó iram volt a pályán. Tudom, hogy nem volt tétmérkőzés, de ez volt az első összecsapásunk, és örülök a győzelemnek, mert a siker fontos a mentalitás miatt. A Kecskemétet az előző szezonból is jól ismertük már, nagymúltú klubról van szó, és tudtuk, hogy nem lesz könnyű ellenük. Kiváló teszt volt számunkra a mai meccs.

Kecskeméti TE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0 – 1 (0 – 1)
Labdarúgás, felkészülési mérkőzés
Kecskemét, Széktói Stadion

KTE: Kunsági – Tamaskó, Fehér, Nánási, Grünvald, Vágó L., Hirman, Hegedűs, Kéri, Vladul, Barna. Csere: Mészáros, Peres, Urbán, Szabó D., Szabó G., Ardai, Babolek, Szalai, Zámbori, Szabó L. Edző: Zoran Kuntics

Szeged-Grosics: Aleksic – Tóth, Horváth, Oláh, Zvara, Manga, Cigan, Zabari, Germán, Szabó P., Andorka. Csere: Takács, Talabér, Moga, Bitó, Orosz, Erdei, Sasa. Edző: Joao Pedro de Oliveira Janeiro

Gólszerzők: – , Andorka.

Sárga lap: – ,Tóth, Oláh, Sasa. 

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés