kesport.hu

Tovább íródik a ScoreGoal története – interjú a klub elnökével, Dr. Vercz Tamással

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Dr. Vercz Tamás, a ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club elnöke hivatalos közleményben jelezte: folytatják az öt éve megkezdett munkát, és jövőre is lesz felnőtt futsal a városban. Ezzel kapcsolatban kérdeztük az elnököt:

Pénteken bejelentette, hogy továbbra is működni fog a ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club. Mi volt az oka annak, hogy ilyen sokáig hezitált a folytatást illetően?

Amikor öt éve megkezdtük a munkát az újdonsült futsal csapattal, én sem, és senki sem hitte volna, hogy ennyire ki fogja magát nőni az egyesület, és, hogy ilyen sikerekre lehetünk képesek. Viszont ahogy nőtt a klub, ahogy komolyodtak a célok, úgy nőtt a költségvetés is, és ezt egyetlen ember nehezen bírja el. Szükségünk volt olyan támogatókra, akik odaállnak a kecskeméti futsal mögé, hogy ezeket a költségeket meg lehessen osztani, és úgy tűnik, hogy kemény, 2-3 hónapos munka után vannak olyan szponzorok, akik fontosnak tartják ennek a sportágnak a jelenlétét a városban. Ha nem is a teljes költségvetést – amit természetesen el sem várnék – de egy bizonyos részét fedezni tudják, így a ScoreGoal története tovább íródik. 

A folytatáshoz néhány szponzor belépése mellett a szenvedélyére is biztosan szükség volt. 

Pontosan, mert ez az a sportág, amit szerelemből kell és lehet csinálni, legalábbis én ebben hiszek. Még mindig nagyon sok kiaknázatlan tényező övezi a futsalt, és sok esetben az emberek még mindig nincsenek tisztában teljesen azzal, hogy mi is pontosan ez a sport. Éppen ezért óriási fejlődési tendencia van benne, amit mi is látunk, így 4 év munka távlatában, és egyszerűen nem lehet elengedni ezt a szálat, hiszen rövidtávon is nagyon nagy előrelépést lehet produkálni, akár az utánpótlásban, akár felnőtt szinten. 

Milyen csapatokat fog indítani az egyesület a következő szezonban?

A felnőtt csapat az NB II-ben fog indulni, a jövő héten fogjuk beadni a nevezésünket és a licenc kérelmünket a szövetségnek. Minden bizonnyal meg is fogjuk kapni az indulási jogot, hiszen nincs tartozásunk, és olyan gátló tényezőnk, ami ezt ellehetetlenítené. Utánpótlás szinten továbbra is működni fog az U18-as csapatunk, amely tavaly az élvonalbeli országos bajnokságban bronzérmes lett, ezért reméljük, hogy a következő szezonban is ki fognak tenni magukért az ifistáink. Indítunk emellett egy U13, és egy U15-ös alakulatot is, ráadásul utóbbit egy budapesti regionális bajnokságba nevezzük be, ahol erős, és minőségi ellenfelekkel küzdhetnek meg a gyerekek.

Mik a klub célkitűzései?

Ugyanúgy, mint tavaly, idén is az éremért fogunk menni. A dobogós célokba sok minden belefér, de az a legfontosabb számunkra, hogy megmutassuk, hogy a 2018/19-es évadban elért ezüstérem nem az égből pottyant az ölünkbe. Egy stabil, az NB II-ben rendre dobogós csapat kialakítása a cél. 

Tudnának élni a feljutás lehetőségével, ha a csapat megnyerné a bajnokságot? 

Az egy újabb fejtöréses kört jelentene, de az az érdekesség állt elő az évek során a futsalban, hogy kvázi nem kell sokkal több költségvetéssel rendelkeznie egy klubnak egy élvonalbeli csapat kialakításához, mint egy másodosztályúhoz. Ha véletlen megnyernénk a bajnokságot – ami nem alapvető célkitűzés – akkor biztosan minden követ megmozgatnánk, hogy fellépjünk az NB I-be.

Lesz-e változás a ScoreGoal felnőtt csapatának keretében?

A stábban nem lesz változás: marad a vezetőedzői székben Koós Károly, és segítője Molnár Zoltán. A játékosállományban – mint a legtöbb egyesületnél – lesznek távozók és érkezők. Az előzetes tárgyalások következtében elértük, hogy a csapat magja továbbra is kecskeméti marad; ez 8-9 játékost jelent. Biztosan távozik Szabó Szabolcs, Pelczer Márk, illetve Marozsi Gábor, aki játékvezetői pályafutása miatt nem tudta összeegyeztetni a munkát az aktív játékkal, valamint Supka Zsolt, aki valószínűleg Budapesten folytatja tanulmányait. Pár játékos esetében még kérdéses a folytatás, de egyelőre több távozóról nem tudunk. A kieső játékosok helyére 3-4 igazolást tervezünk, ezügyben is folynak már az egyeztetések. Bízom abban, hogy az előző évhez hasonló, sőt, még jobb játékerőt képviselő gárdát tudunk összerakni a bajnoki rajtig. 

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés