kesport.hu

Koós Károly: “Nem állunk meg, sőt…”

Koós Károly tavaly ezüstérmet szerzett a ScoreGoallal, így várható volt, ha nem szűnik meg a hírös városi felnőtt futsal, továbbra is ő lesz a vezetőedző.

Miért intettél búcsút az SC Hírös-Ép-nek?

Szeretném leszögezni, hogy az elmúlt 25 év alatt nagyon sokat köszönhettem először, mint játékos, majd, mint edző az SC Hírös-Ép-nek. Hálával tartozom Kertész Zoltánnak a belém vetett bizalmáért és ezidő alatti folyamatos támogatásáért. Ám az élet úgy hozta, hogy két évvel ezelőtt ismét megtalált a futsal. Ezt csöppet sem bántam, hisz mindig is a szívem csücske volt, labdarúgó pályafutásom alatt is. Nem volt könnyű ezt a döntést meghozni, mert ezer szállal kötődőm a Hírös–Ép-hez, de az már egy jól működő, struktúráltan felépített egyesület, mely vonzóvá vált a kiváló edző kollégák számára is, így, mint egyesületi alapító tag, jó szívvel adom át helyemet számukra. A futsal viszont kicsit mostohagyereke a labdarúgásnak. Épp ezért úgy érzem, tudásomat ebben a szakágban jobban tudom kamatoztatni, munkámmal pedig maximálisan segítségére lehetek a ScoreGoal fejlődésének.

Továbbra is vezetőedzői pozíciót fogsz betölteni a ScoreGoalnál?

Másfél évvel ezelőtt váratlanul ért a felkérés e pozícióra. Ám az elmúlt bajnoki évad, melyet ezüstéremmel zártunk, bizonyosságot adott arról, hogy van helye ezen együttműködésnek. Ez egy gyümölcsöző kapcsolat, ahol az Elnök Úr fejlődés iránti törekvései, lelkesedése, céljai, egybecsengenek az enyémekkel. Ezért amikor megkeresett a folytatással kapcsolatban, nem volt kérdés, hogy együtt megyünk tovább a közösen megkezdett úton. Ahogyan azt Ő is mondta, fejlődni szeretnénk, nem állunk meg. Sőt… ráteszünk még egy lapáttal!

Lehet-e már tudni, hogy milyen változások lesznek a ScoreGoal csapatösszetételét illetően?

Az átigazolási szezon elején tartunk, ezért konkrétumokkal még nem tudok szolgálni. Ígérjük, minden fontos változásról tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket.

(Szarvas Zsombor)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés