kesport.hu

KTE kosárlabda: Kucsera és Plézer is elutazott az Európa-bajnokságra

Július 12-és 21-e között a portugál Matosinhos városában kerül megrendezésre az U20-as B-divízós Európa-bajnokság. A Pór Péter által irányított magyar válogatott utazó keretébe két kecskeméti játékos, Kucsera Dániel és Plézer Gábor is helyet kapott.

Az edzőtábor elején sajnos volt egy sérülésem, ám miután felépültem, minden rendben volt, jól éreztem magam – mondta Kucsera Dániel – Székesfehérváron volt a felkészülésünk, Forray Gábor és Váradi Kornél is dolgoznak más válogatottaknál, így végig kapcsolatban voltunk egymással. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Magyarországot képviselhetem az Európa-bajnokságon, nagyon boldog vagyok, hogy bekerültem az utazó keretbe. Korábban még nem jártam Portugáliában, kíváncsi vagyok, hogy mi vár ránk. Azt hiszem, a csoportból való továbbjutás abszolút kivitelezhető. Vannak papíron nálunk erősebb és gyengébb ellenfeleink is, de minden csapat ellen a maximumot fogjuk nyújtani a siker érdekében.

Plézer Gábor a Csehország elleni két mérkőzés alkalmával a magyar válogatott legeredményesebb játékosai között volt. Az első találkozón 11/3-as, míg a másodikon 10/3-as pontmutatóval zárt.

Nagyon jól éreztem magamat az edzőtáborban – vélekedett Plézer Gábor – Minden a tervek szerint haladt, sokat fejlődtem, s ami nagyon fontos, hogy jó közösség alakult ki. Mint ahogy mindig, a két Csehország ellen lejátszott meccsen is próbáltam magamból a legtöbbet kihozni. Nagyon örülök, hogy kijött a lépés, az egész csapatnak jól ment a játék. Forray Gáborral és Váradi Kornéllal is tartottam a kapcsolatot, ugyanabban a szállodában voltunk a felkészülés során, mindig váltottunk egymással néhány szót. Óriási megtiszteltetés, hogy a hazámat képviselhetem majd az Európa-bajnokságon, igyekszem a legjobb tudásom szerint teljesíteni. Szeretnénk továbbjutni a csoportunkból, s ez a cél reális lehet. Az ellenfelekről sok információt egyelőre nem tudunk, Oroszország talán egy kicsit kiemelkedik a többi csapat közül.

A magyar válogatott július 13-án, szombaton Kucsera Dániellel és Plézer Gáborral a soraiban kezdi meg tehát Európa-bajnoki szereplését.

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés