kesport.hu

Vaggelis Vaiopoulos bajnokságot és kupát akar nyerni Kecskeméten – interjú!

Bő egy hónapja még úgy tűnt, megszűnik a Kecskeméti RC, azóta viszont változott a helyzet; több játékos már szerződést is hosszabbított a csapattal. Így tett a csapatkapitány, Krupánszki Olivér, és az albán válogatott, Deliu Amarildo, illetve a klub egy új szerzeményt is bejelentett: Vaggelis Vaiopoulos, egy görög származású center érkezik. Vele készítettünk interjút: 

Mi motivált gyerekkorodban, amiért a röplabdát választottad? 

Több röplabda mérkőzésen jártam kiskoromban, és nagyon meghatározó volt számomra azt látni, hogy milyen szenvedéllyel és szívvel-lélekkel játszottak a profi játékosok. Mindent beleadtak, kőkeményen védekeztek, és a csapatmunkájuk egyszerűen lenyűgözött. Arról álmodoztam, hogy egy nap hasonlóban lehessen részem profi játékosként, nagy klubnál, nagy célokért harcolva. 

Milyen csapatokban játszottál eddig? 

Görögországban a szülővárosomban, Tríkalán kezdtem el röplabdázni, és felnőtt szinten is a helyi csapatban, az Asklipios nevű együttesben szerepelhettem először. Egy szezont követően a második divíziós SPA Karditsas-ba igazoltam, ahol komolyabb ellenfelek ellen fejlődhettem, és itt nyertem karrierem első profi kupáját. 

Miért döntöttél amellett, hogy Magyarországra igazolsz? 

Pályafutásom első nagyobb kihívására készülök, hiszen külföldön kell majd helytállnom, távol az otthonomtól. Magyarország kiváló hely, ahol kamatoztatni tudom az eddigi tudásom, rengeteg fejlődés vár rám, és azon leszek, hogy hozzásegítsem a csapatomat a bajnokság megnyeréséhez, és az újabb kupagyőzelemhez. Tudom, hogy a KRC a megfelelő csapat számomra, hiszen sok tehetséges, velem hasonló korosztályban lévő csapattárssal, egy kiváló stábbal, és egy nagyon jó edzővel dolgozhatok. Szeretek fiatal, ambiciózus játékosokkal játszani, és hiszem, hogy az emberek közötti kémia, és a csapatösszhang tökéletes lesz. 

Milyen egyéni- és csapatcélokért várnak rád a következő évadban? 

A legfontosabb cél természetesen a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése. A Kecskemétnek megvan a megfelelő edzője és a nagyon jó játékosai ahhoz, hogy ilyen célokért küzdhessen, és minden erőmmel azon leszek, hogy ehhez hozzásegítsem a csapatomat. Egyéni célom az, hogy idegen környezetben és bajnokságban szerezzek fontos tapasztalatokat, fejlődjek, és, hogy jobb játékos váljon belőlem. 

Találkoztál már a KRC edzőjével, Dávid Zoltánnal, vagy bárkivel az új csapattársaid közül? 

Nem, még senkivel sem találkoztam, de alig várom augusztus 3-át, ugyanis ekkor költözöm Kecskemétre, és majd megismerkedhetek mindenkivel. 

Mi az általános véleményed a magyar röplabdáról? 

Felvételről láttam jó néhány meccset a magyar bajnokságból, a KRC-t is láttam játszani, – többek között a kupadöntőben – valamint a bajnokság döntőmeccseit is visszanéztem. Megállapítható, hogy nagyon sok tehetséges röplabdázó szerepel a magyar ligában, akikben óriási potenciál lakozik, de többen még tapasztalatlanok. A 20-23 éves játékosoknak – mint nekem is – még nagyon sokat kell tanulniuk, és ezért szerződtem én is a magyar élvonalba, hogy sok fiatal társammal együtt a rutinosabb játékosok segítségével fejlődjek. Az viszont bizonyos, hogy a magyar röplabda bajnokság színvonala nagyon magas. 

Ki a példaképed? 

Érdekes, de egy kosaras a példaképem, méghozzá a pár éve visszavonult Kobe Bryant. Nagyon szerettem a játékát, és azt, hogy mekkora szenvedéllyel lépett pályára minden meccsen. 2013-ban a Los Angeles Lakers színeiben egy Golden State Warriors elleni mérkőzésen három perccel a vége előtt szabálytalankodtak ellene, majd alig tudott lábra állni, de bicegve odaállt a büntetővonalra, és mind a két dobása sikeres volt. Két pontjával egyenlített a Lakers, és végül – bár már nélküle – megnyerték az összecsapást. Később kiderült, hogy Kobe Bryant Achilles-ín-szakadást szenvedett, és fél évig nem tért vissza a parkettre; emiatt a nagy küzdeni akarása miatt nagyon inspiráló személyiség számomra. 

Melyik a kedvenc röplabdacsapatod? 

Az olasz Azimut Modena, mert ott röplabdázik a kedvenc játékosom, Maxwell Holt, aki ugyanazon a poszton, centerként játszik, mint én.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés