kesport.hu

Kosárlabda: Kucserát és Plézert kérdeztük a portugáliai EB-ről

Július 13-21. között Portugáliában rendezték a B divíziós U20-as kosárlabda Európa-bajnokságot. A kecskemétiek közül Kucsera Dániel és Plézer Gábor képviselte azt a magyar válogatottat, amely a 14. helyen zárt a kontinensviadalon.

Kucsera Dániel a felkészülésről és sajnálatos sérüléséről beszélt:

A felkészülés nagyon jó hangulatban telt, a felnőtt kosárlabdaszezon befejezését követően Székesfehérváron került sor az összetartásokra. Minden hétköznap általában két edzésünk volt, és hétvégente járhattunk haza. Megszoktam már, hogy a szüleimtől távol vagyok, mert nem Kecskeméten lakunk, így a bajnoki évad alatt is hasonlóan messze vagyok a családomtól – néha ez nagyon nehéz.

A második, Írország elleni mérkőzésen sérültem meg az első félidő végén. Egy lepattanóért ugrottam, majd az ellenfél lábára érkeztem, és kiment a bokám. A csapatorvos szerint nem komoly, de a többi meccsen már nem léphettem pályára, és még egy ideig eltart, mire teljesen felépülök. 

Kucsera szerint az öltözői hangulatra és a szervezésre nem lehetett panasz.

A csapaton belüli hangulat kifogástalan volt, már a felkészülés kezdetétől nagyon élveztem a közös munkát a csapattársaimmal. A torna kiválóan volt megrendezve, nem egyszerű ennyi csapatot jól elnavigálni, de semmivel se volt probléma a héten. Sajnos Portugáliából sok mindent nem láttunk, hiszen nagyon sűrű volt a programunk, viszont a partra elmentünk, és mivel most voltam először az óceánnál, ez örök élmény marad bennem. A nyár hátralévő részében elsősorban pihenek, majd a felépülésemet követően folytatom az edzéseket, hogy a következő szezonban a legjobbamat tudjam nyújtani. 

Plézer Gábort büszkeséggel töltötte el, hogy a hazáját képviselhette. 

Felemelő érzés volt pályára lépni az Európa-bajnokságon, és hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy Magyarországot képviselhettem. A 14. helyen végeztünk, és bár konkrét célkitűzésünk nem volt, az első két győztes meccsünk után kicsit szomorú vagyok, hogy nem sikerült a csoportból való továbbjutás. A harmadik összecsapásunkon az oroszok más szinten játszottak, mint mi, míg a következő találkozón az izlandiak játékára nem volt megfelelő ellenszerünk. E két vereségünkkel eldőlt, hogy nem juthatunk tovább, és ekkor valami megtört bennünk, ami rányomhatta a bélyegét a további teljesítményünkre. Azonban úgy gondolom, egy nagyon jó társaság kovácsolódott belőlünk, és összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel.

Volt pár szabadnapunk, amikor körül tudtunk nézni a környéken. Az EB Matosinhos városában kezdődött számunkra, de Portot is megismerhettük egy kicsit. Néhányszor közösen vacsoráztunk a csapattársaimmal a helyi éttermekben, és az óceánpartra is lemehettünk. A következő időszakom egy külföldi nyaralással és sok pihenéssel kezdődik, majd elkezdem az egyéni edzéseket, mert nem szeretnék kiesni a ritmusból. A felkészülés kezdetére toppon akarok lenni, és készen állok arra, hogy következő szezonban még többet fejlődjek. 

Az U20-as válogatott eredményei a portugáliai B divíziós Európa-bajnokságon: 

Csoportkör:

Magyarország U20 – Fehéroroszország U20  63 : 51

Magyarország U20 – Írország U20  62 : 49

Magyarország U20 – Oroszország U20  55 : 90

Magyarország U20 – Izland U20  41 : 78 

 

9-16. helyért:

Magyarország U20 – Finnország U20  52 : 63

13-16. helyért:

Magyarország U20 – Észak-Macedónia U20  62 : 55

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés