kesport.hu

Pesti Marcell: “A fáradtsággal nem lesz probléma!” – interjú

A közelmúltban bejelentésre került, hogy Pesti Marcell, a KRC egyik legjobbja szerződést hosszabbított a klubbal. Őt kérdeztük a formálódó csapatról, a következő szezonról és a terveiről: 

Mikor úgy tűnt, hogy nem indul a KRC a kupában és a bajnokságban, megfordult-e a fejedben a távozás gondolata? 

Váratlanul ért a hír, mert nem gondoltam volna, hogy Kecskeméten felmerülhet ilyesmi. Ilyenkor az ember természetesen minden lehetőséget figyel, a saját karrierjét tartja szem előtt, így az eligazolásom sem lett volna meglepetés, ha nem indít felnőtt csapatot a KRC, de hála Istennek változott a helyzet, és készen állunk a következő szezonra. 

Voltak-e ajánlataid más kluboktól?

Volt több ajánlatom is, de erről bővebben nem szeretnék beszélni. 

Dávid Zoltán marad az edződ; egy év közös munka távlatában mi a véleményed a trénerről?

Ő egy nagyon jó ember és egy nagyszerű mentalitású edző. Kiváló játékos volt, mindig pozitívan áll hozzá a dolgokhoz, és ez a legtöbbször a játékosaira is rátelepszik. Voltak nehezebb pillanatai a KRC-nek az előző évadban, de azokat a segítségével rendre csapatként átvészeltük. Örülök, hogy vele dolgozhatok! 

Sokan aláírták az új szerződésüket az együttesből, új játékos is érkezett. Mire lehet hivatott ez a játékosállomány? 

A keret nagyon jól formálódik, erős csapatunk van és egyértelműen a dobogó a cél a bajnokságban. A tavalyi Magyar Kupa győzelmünket is meg akarjuk ismételni, és bizakodom benne, hogy sikeres szezont fogunk zárni. 

Miben kell csapatszinten fejlődni, valamit másképp csinálni, hogy előrébb léphessen a csapat, illetve, hogy ne fáradjon el, mint a tavalyi bajnokság végére? 

Úgy gondolom, elsősorban nyitásfogadásban, valamint az első szándékból való támadásban kell sokat fejlődni. Emellett a kispadunk is hosszabb lesz, tehát több esélyünk lesz frissíteni a meccsek alatt – a fáradtsággal nem lesz probléma. 

Előző nyilatkozatodban megemlítetted, hogy karriered szempontjából meghatározó szezon lesz a következő. Miért? 

Van még mit tanulnom, és erre Kecskeméten kiváló lehetőségem nyílik. Kiváló körülmények között, jó csapattal és stábbal dolgozhatok, így biztos vagyok abban, hogy sikerül még tovább fejlődnöm. Ha minden összejön a következő évadban úgy, ahogy szeretném, akkor feljebb léphetek egy szintet. 

Ez azt jelenti, hogy akár külföldre igazolnál? 

Igen, ha jól alakulnak a dolgok, akkor a hosszabb távú terveim között szerepel, hogy külföldön folytassam, de az, hogy hol és mikor, az legyen még a jövő zenéje. Egyelőre a Kecskemétre, és a jelenre koncentrálok.

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés