kesport.hu

Súlyemelés: Emlékverseny az olimpiai ezüstérmes Messzi István tiszteletére

A hétvégén rendezik meg tizenkilencedik alkalommal a Messzi István Emlékversenyt, és az év egyik legrangosabb megmérettetésével emlékeznek az olimpiai ezüstérmes sportolóra a súlyemelők. 

Bálint Csaba, a kecskemétiek edzője számolt be az előkészületekről és a várakozásokról.

A hazai versenynaptárban mindig kiemelkedő szerepe van a Messzi István Emlékversenynek, hisz a korosztályos válogatottak felkészülésének fontos állomása. A mostani versenyre 106 nevezés érkezett, de a verseny zavartalan és megfelelő színvonalú lebonyolítása érdekében 86 főben maximáltuk az indulók létszámát. A verseny különlegessége, hogy a spanyol válogatott is elfogadta meghívásunkat és hat fővel részt vesznek az eseményen. A Kecskeméti TE kilenc versenyzővel képviseli a hazai színeket (Árva Cintia, Pethő Melinda, ifjabb Nagy Noel, Nagy Dániel, Magda Attila, Nagy Noel, Kmegy Máté, Török Péter és Tölli László).

Árva Cintiának és Kmegy Máténak a helyezések mellett kiemelten fontos a sikeres szereplés, hisz a szeptemberi felnőtt világbajnokságra ezen eredmények alapján kerül kijelölésre az utazó csapat.

A versenyt 12.00 órakor Bogasov István, Kecskemét Megyei Jogú Város Sportmunkacsoportjának vezetője nyitja meg és köszönti a résztvevőket, nézőket. A versenyek 9.30-tól kezdődnek, az utolsó verseny résztvevői 19.00 órakor lépnek dobogóra.

Messzi István sportpályafutása során végig Kecskemét sportolója volt, nem engedett a csábító ajánlatoknak. 

1984-ben lett a felnőtt válogatott tagja, ebben az évben az olimpiát helyettesítő Jóakarat versenyen 75kg-os súlycsoportban bronzérmes lett. 

Sportpályafutásának csúcsa a szöuli olimpia (1988) volt. 82,5 kg-os súlycsoportban ezüstérmes lett 370kg-os (170kg; 200 kg) teljesítménnyel. 

(A nyitóképen Messzi István. Forrása: keol.hu)

  

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés