kesport.hu

Koós Károly: Jó úton haladunk!

Lejátszotta első edzőmeccsét csütörtökön este Budaörsön az Aramis SE ellen a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club. Az élvonalbeli megmérettetésekre készülő hírös városiak kétszer 40 percet játszottak futó órával a szintén NBI-es partnerükkel.

Az első ilyen felvonásban kifejezetten jól teljesítettek a kék oroszlánok, ugyanis hármat rámoltak be az Aramisnak, míg Tombácznak a hálója egyszer sem rezzent. A fordulást követően már inkább az újoncok kaptak szerepet, és a rutintalanságból és meccsdrukkból fakadó hibákból fordítani tudott a hazai alakulat.

Aramis SE – Scoregoal Kecskeméti FC 5-3 (0-3)
férfi futsal edzőmérkőzés
Kecskemét gólszerzői: Csamangó, Patai, Maczelka.

Koós Károly vezetőedző értékelése:

– Ha poénnal szeretnék kezdeni, akkor azt mondanám, hogy nem most kell nyerni, hanem a bajnoki mérkőzésen. Egyébként tényleg azt tudom mondani, hogy szerintem ezek a meccsek erre valóak, hogy lássuk azokat a szituációkat, amelyek élesben is elő fognak fordulni. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk! Az első 40 perces etap után 3-0-ra vezettünk, nagyon pozitív benyomás volt mind nekem, mind a játékosoknak. Bízom abban, hogy ez önbizalmat is adott az alapembereknek. Természetesen a fiatalok sem okoztak csalódást, de még bennük van az a fajta meccsdrukk, ami aztán hibákat hozott magával. Egy U20-as bajnokin biztos vagyok benne, hogy ezek nem fordulnának elő, itt viszont a felnőtt NBI-es ellenfelek ellen bizony még előfordulhat. Pozitív volt összességében ez az első edzőmeccsünk az Aramis ellen, bajnoki találkozón is jó eséllyel tudjuk majd felvenni a versenyt velük. Az már látszik, hogy nálunk a csapategység lesz majd nagy fegyvertény, hiszen nem tudunk magyar válogatottakat, idegenlégiósokat felvonultatni, de ha a szívünk a helyén lesz, akkor nem okozunk majd csalódást a szurkolóinknak!

Legközelebb augusztus 5-én, hétfőn lépnek pályára felkészülési találkozón a kecskeméti futsalosok, az RFC Csömör (NBI) vendégeként 20:30-tól.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés