kesport.hu

KTE: Magabiztos győzelem a nyitányon!

Vasárnap első bajnoki mérkőzését játszotta a szezonban a Kecskeméti TE, a hírös városiak ellenfele az újonc Dabas-Gyón volt. Népes szurkolótábor előtt, végig fölényben futballozva, a hazaiak 2-0-ra győztek.

A találkozó jól indult a KTE számára, a 7. percben Hegedűs zörgette meg a lécet, amire Ablonczy tudott válaszolni, de ez Kunságinak nem okozott gondot. A 10. percben ismét Hegedűs, majd öt minutummal később Peres próbálkozhatott, de mindketten kicsivel elvétették a kaput. Jó negyedóra mezőnyjáték következett ezután, a kecskeméti fölény megmaradt, de a vendégek rendezni tudták védekezésüket. A 40. percben aztán pontrúgás törte meg a jeget, ide-oda pattogott a labda, amit végül a tömegből Nánási juttatott a hálóba (1-0).

Fordulás után a KTE ott folytatta, ahol a szünet előtt befejezte. A bal oldalon vezettek akciót a hazaiak, Grünvald tekerte végül középre a labdát, amit a hosszún érkező Hirman bólintott a kapuba (2-0). Ezután is a Kecskemét uralta a meccset, igaz, egy alkalommal Kunságinak ziccert kellett védenie, de a másik oldalon Karacs lövésével is meggyűlt a baja Aszódinak. 70 perc elteltével előbb Soós lőtt a bal felső mellé, majd Hegedűs próbálkozása szállt centikkel fölé. A hajrában már okosan őrizte az eredményt a KTE, így győzelemmel kezdte a szezont.

Kecskeméti TE – Dabas-Gyón FC 2-0 (1-0)

NBIII. közép csoport, 1. forduló, Széktói Stadion

KTE: Kunsági – Asztalos, Nánási, Fehér – Tamaskó, Hirman, Vágó, Grünvald – Peres, Hegedűs, Babolek.

Dabas-Gyón: Aszódi – Gaszner, Sallay, Szabó P., Bodnár – Kürti, Ablonczy, Popovics – Zsivoczky-Pandel, Varga, Soós.

Gól: Nánási (41.), Hirman (47.)

Zoran Kuntics (KTE): Nehéz szülés volt, sokat kellett dolgozni a győzelemhez. Voltak gólhelyzeteink az elején, ígéretes kapura lövések, ezek sajnos nem jöttek be. Utána kapkodtunk, türelmetlenek lettünk, a gól nyugtatott meg minket. A második félidőben már lehetett érezni, hogy jobbak vagyunk, gyorsan gólt is szereztünk. Tipikus első fordulós meccs volt ez, nagyon örülök annak, hogy minden játékos sokat dolgozott. Sok kilométer van ebben a győzelemben, a három pont nagyon fontos volt. Dolgozunk tovább!

Aczél Zoltán (Dabas-Gyón): Azt kell mondjam, hogy a Kecskemét megérdemelten nyert. Összeségében a játék olyan elemeiben, mint a labdabirtoklás, a szárnyjáték, a távoli lövések, illetve a védekezés, összességében jobbak voltak. Helyenként fölénk is nőttek, de azt sajnálom, hogy ilyen hibákból kaptunk gólokat. Rosszul kontrollálta a védelem az íveléseket, a beadásokat, ebből volt helyzete a Kecskemétnek, majd a második félidő elején demoralizáló gólt kaptunk. Nem futballoztunk jól, csak momentumaink voltak, keveset volt nálunk a labda, amit nem nagyon szeretek. Nagy szégyenkezni valónk nincs, de ebben az osztályban több kell.

(kecskemetite.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés