kesport.hu

Női kézilabda: „Az eltervezett munka 70%-át tudtuk teljesíteni az edzőtáborban” – interjú Varga Józseffel

Három hét telt el a KNKSE felkészüléséből, és a csapat egy békéscsabai edzőtáborozáson is túl van. Az alapozással kapcsolatban kérdeztük a csapat vezetőedzőjét, Varga Józsefet. 

Hogyan értékeli az edzőtábort? 

Békéscsabán voltunk edzőtáborban, csak úgy, mint tavaly, így nem volt idegen a környezet. Jó körülmények között folytathattuk a felkészülést, viszont az eltervezett munka egy részét nem tudtuk teljesíteni az apró sérülések végett, illetve Kaiser Melittának ki kellett hagynia az egész edzőtábort. Emiatt úgy gondolom, csak 70%-át tudtuk végrehajtani a feladatoknak. 

Mi történt Kaiser Melittával, valamint milyen sérülések hátráltatják még az együttest? 

Az egyik edzésen a lövő kéz tovább ment és Melitta szemét találta el. A szaruhártyája, kötőhártyája és a könnycsatornája sérült, monoklija is lett. Jövő héten tudja elkezdeni a kerékpározást, és a kisebb mozgást, remélem, hogy két hét múlva folytatni tudja a munkát. Az új igazolásunk, Maláti Dóra is megsérült, neki egy kisebb húzódása volt, de a héten már tudott rendesen edzeni. 

Milyen edzőmérkőzések vannak betervezve? 

Felkészülésünk ötödik hetében Siófokra utazunk, ahol két mérkőzésünk lesz; az egyik a Moháccsal, a másik ellenfelünk valószínűleg a NEKA lesz. Részt veszünk az Orosházi Kupán is augusztus legvégén, ahol a Szeged és az Orosháza csapataival küzdhetünk meg. A bajnokság előtti héten lesz egy Kozármisleny elleni barátságos összecsapásunk, valamint szeptember első hetében a Magyar Kupa első fordulóját is lejátsszuk. 

A Magyar Kupa első fordulójában a Szegeddel játszanak, mit vár a találkozótól? 

Így van, a Szegeddel sorsoltak össze minket, ám a mérkőzés pontos dátuma még szervezés alatt áll. Szeptember 4-ére, még a bajnokság kezdete előtti időpontra próbáltam betenni a találkozót, de ez függ a Messzi István Sportcsarnok szabad időpontjaitól is. A Szegedről azt lehet tudni, hogy Dobó Mónika – aki tavaly még Kecskeméten védett – oda igazolt, valamint edzőváltás is történt náluk, így nagy kérdés, hogy milyen taktikával fognak pályára lépni. 

Összességében mit gondol, hogy állnak a felkészüléssel? 

Most kezdenek igazán fáradni a lányok, ez az alapozásunk harmadik hete, amikor az izomlázon túl már a fáradtság is előjön. A legtöbb napon kétszer edzünk, de kaptak a játékosok egy szabad hétvégét, és bízom benne, hogy hétfőtől újra frissek lesznek és 100%-osan folytathatjuk a készülést. 

Várható-e még érkező? 

Nem tartom valószínűnek, hogy sikerül még igazolnunk. Kapus után nézelődünk, de ilyenkor már nagyon nehéz szabad játékost találni a piacon, szóval a keretünk minden bizonnyal már nem változik.

(Vizi Zalán)

Hozzászólások

  1. Pingback: KNKSE: Edzőmeccsek a felkészülési programban – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés