kesport.hu

Bejelentette új mez- és névadó szponzorát a KTE labdarúgócsapata

Augusztus 7-én, szerdán a Kecskeméti TE labdarúgó klub szezonnyitó sajtótájékoztatón jelentette be új névadó szponzorát, illetve bemutatta a 2019/20-as évad mezeit. A csapat KTE HUFBAU néven folytatja szereplését. 

Azok után, hogy hétvégén győzelemmel kezdték a bajnokságot a kecskeméti labdarúgók, a pályán kívül is sikert könyvelhetnek el, hiszen a klub egy névadó szponzorációs szerződéssel erősödött. 

Az új főtámogató a HufBau-Akker, így a csapat KTE HUFBAU néven lép pályára a továbbiakban. 

Telek Zoltán, a KTE ügyvezetője mindenek előtt megköszönte Endrődi Ferenc Pálnak, hogy már 2016-ban a csapat mellé állt a bajban, mikor az élvonalból a Megye I-be sorolták vissza az egyesületet. A gyümölcsöző kapcsolat most egy komolyabb szponzorációs megállapodással bővült. Emellett reméli, hogy az egyesületet támogató kör tovább szélesedik, ugyanis ez elengedhetetlen a merészebb álmok beteljesítéséhez. 

A sajtótájékoztatón az új szponzort Endrődi Ferenc Pál, az Akker-Plus Kft. tulajdonos-ügyvezetője képviselte, aki a következőket mondta: 

Kecskemét városa és sportja halad előre, gazdaságilag fejlődik, így a futballnak is ott a helye a legjobbak közt. A cégem örömmel támogatja ezt a jövőképet, hiszen a szurkolók és a város nagysága abszolút megérdemel egy, akár első osztályú klubot – ami a hosszabb távú célok között említhető. Ezt az utat be kell járni, és a legfontosabb hogy meg legyen teremtve a megfelelő pénzügyi- és gazdasági háttér. A HufBau már húsz éve Kecskeméten van, sokat kaptunk a várostól, és ezt most a sporton keresztül viszonozni szeretnénk.

Zoran Kuntics, a KTE HUFBAU vezetőedzője is megszólalt, aki értékelte a felkészülést, és beszélt a célokról is:

A felkészülés során négy meccsen keresztül nem találtunk a kapuba, ennek ellenére sikeresnek vélem az alapozást. Nálunk erősebb ellenfelekkel mérkőztünk meg, de ahogy mondani szokták, ezeken a találkozókon az eredmény csak másodlagos. Örülök, hogy sérülés nélkül átvészeltük a bajnokság kezdetéig lévő időszakot. A csapat jó úton halad a céljai felé, ami a dobogó elérése. Az első bajnokin a Dabas ellen a 3 pont megszerzése volt a legfontosabb, emellett jó volt látni, hogy ilyen fiatal csapattal győztünk. Az átlagéletkor sokkal alacsonyabb, mint az elmúlt években, de ebből pozitívan jövünk ki, mutatja ezt Hirman Kristóf példája is, aki még nincs 18, de rögtön gólt szerzett az első fordulóban. A Dabas elleni összecsapáson az első félidőben a játékosaim a tuti passzokat keresték, de a félidőben kértem tőlük, hogy kockáztassanak, és ez jól sült el. Megkezdtük a felkészülést a következő meccsre, sőt a többi ellenfelünket is elkezdtem feltérképezni. Az éremszerzés mellet a célunk, hogy szórakoztató focit játszunk, hogy a szurkolók akkor is megtapsoljanak minket, ha veszítünk. 

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés