kesport.hu

,,Fizikálisan és mentálisan is fel kell nőnöm a feladathoz” – interjú Szalai Gáborral

Szalai Gábor a KTE utánpótlásában játszott egészen az U17-es korosztályig. Ekkor kapott egy lehetőséget, hogy kimenjen Angliába és tanulmányait, valamint a focit a Brook House College-nál folytassa. Két év után hazaigazolt, hogy ismét a KTE szerelését ölthesse magára, de ezúttal már a felnőttek között.

Miben fejlődtél az Angliában töltött éveid alatt?

A technikai tudásom és a fejjátékom fejlődött a legtöbbet. A mérkőzéseken kirúgásoknál, pontrúgásoknál mindig nekem kellett elfejelnem a labdát.

Miért döntöttél úgy, hogy hazajössz?

A foci az akadémián csak U19-es korosztályig van. Mivel 2000-s születésű vagyok, idén kiöregedtem. Angliában U23-ig vannak a korosztályos csapatok, így lett volna lehetőségem másik csapatnál folytatni, de ez a fejlődésem szempontjából nem volt megfelelő. Továbbtanulhattam volna Angliában vagy az Egyesült Államokban is, de vagy nem volt összeegyeztethető a focival, vagy annyira drága volt a tandíj, hogy nem tudtuk vállalni.

Minek köszönhető, hogy végül a KTE lett a befutó?

A végső döntés sajnos elég későn jött. Elsősorban az volt a célom, hogy kint folytassam, aztán mikor már úgy nézett ki, hogy hazajövök, elmentem pár csapathoz próbajátékra, de mivel már túl későn jöttem, így nagyjából mindenhol megvolt a fix keret. Ekkora jött egy hívás a KTE-től, hogy szívesen megnéznének és nézzem meg én is,  milyenek a körülmények, milyen a csapat. Szóval a bajnokság kezdete előtt két héttel kezdtem el edzeni, akkor még próbajáték keretein belül és végül ide igazoltam.

Eddig csak utánpótlásban játszottál, mennyivel lesz másabb a felnőttek között pályára lépni?

Nagy ugrás lesz, fizikálisan és mentálisan is fel kell nőnöm a feladathoz. Eddig azt tapasztaltam, hogy mindenki minden edzésen maximálisan pörög. Itt egy elveszített labda után egyből visszatámadnak, így sokkal kevesebb időd van gondolkozni, muszáj gyorsan döntést hoznod. 

Hogy ment a beilleszkedés?

Könnyen, már az első edzésen nyitottak voltak a csapattársaim, ami könnyebbé tette a helyzetem. Későn jöttem egy átalakulásban lévő csapathoz, de egy nagyon összetartó, jó közeg alakult ki rövid időn belül. Szerencsére volt két régi ismerős, akikkel még az utánpótlásban együtt fociztunk, Mészáros Dávid és Hirman Kristóf. Ők sokat segítettek az első edzéseken.

Mik a céljaid a szezonra nézve?

Szeretném magam beverekedni a kezdőcsapatba, hogy minél több játéklehetőséget kapjak. Valamint szeretnék javítani a hibáimon és fejleszteni az erősségeimet.


 

(Szöveg: Szarvas Zsombor. Fotó: kecskemetite.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés