kesport.hu

Húszat lőtt mindkét félidőben a KTE-Piroska Szörp, magabiztos győzelem a KIKI ellen

Pénteken lejátszotta első felkészülési mérkőzését a KTE-Piroska Szörp. Ocsovai Zsolt tanítványai a KIKI Handball csapatát fogadták a Messzi István Sportcsarnokban, a mérkőzésen az osztálykülönbség kiütközött a hazaiak javára, a vége: 40 – 20.

A kecskemétiek kezdték a mérkőzést, és bár sok változáson ment keresztül az együttes a nyáron, egy dolog nem változott: Füstös Attila szép betörést követően a kapuba talált, 1-0. A találkozót hét a hat elleni felállással kezdte támadásban a KTE, mely rendkívül jól működött; Tóth Norbert, Kátai Richárd és Berkes Gergő is szép akció során talált a kapuba, a 10. percben már 8-2-re vezettek a hazaiak. A hírös városiak új irányítója, a tapasztalt Bíró Balázs úgy játszott, mintha már évek óta együtt kézilabdázna a társaival, szép gólpasszát Mazák Lajos váltotta gólra. A félidő felénél azonban időkéréshez folyamodott Ocsovai Zsolt, ugyanis az ellenfél 10-7-re zárkózott. Több fiatal is játéklehetőséget kapott a narancssárga mezes hazaiaknál, Csuzi Milán és Szrnka Levente találataival 15-9-re lépett el a KTE. Csuzi berámolt gyorsan még három gólt, illetve Forgács Tamás is bevette a kaput, a félidőre 20-11-es állással vonulhattak a felek. 

A második felvonás vendég találattal indult, amire a Kecskemét friss szerzeménye, Nagy Máté válaszolt, 21-12. A balszélső a következő támadásban is eredményes volt Bíró átadását követően, majd a játékrész nyolcadik percében elérték a hazaiak a kétszámjegyű különbséget, 24-14, Kun István, a KIKI vezetőedzője időt is kért. A 41. minutumban Szrnka harcolt ki hétméterest, amit Bíró értékesített, 27-16. Szabó Martin, a KTE fiatal hálóőrének nagy védésével folytatódott az összecsapás, és a gyorsindítást követően Csordás Marcell – szintén egy új igazolás – szerzett okos gólt, 29-16. Szabó ziccert is hárított, a vendégek támadásban továbbra sem kapták el a fonalat, míg a túloldalon Szrnka góljával már 35-nél járt a Kecskemét. Kátai bombájával 3 perccel a vége előtt már húsz volt közte, 38-18. Magabiztos győzelemmel indított első felkészülési mérkőzésén a KTE-Piroska Szörp, a végeredmény: 40-20.

Ocsovai Zsolt (KTE-Piroska Szörp): – Először is köszönöm a KIKI Handball csapatának, hogy elfogadták a meghívásunkat. Az első félidőben, illetve a második félidő elején egy nagyon jó, harcos mérkőzést tudtunk játszani ellenük. Örülök, hogy a játékosaim a rengeteg munka után, amit eddig elvégeztünk, felszabadultan tudtak kézilabdázni. Az elején volt egy kis görcs bennünk, de a gát átszakadt. Mindenki kapott játéklehetőséget, és külön öröm számunkra, hogy a fiatalok is nagyon jó teljesítménnyel szálltak be a meccsbe. 

Kun István (KIKI Handball): – Meglátszott a két csapat közötti osztálykülönbség. Ez volt az első mérkőzésünk, és a nagyarányú vereség ellenére azt gondolom, hogy a hasznunkra vált a találkozó, hiszen egy gyorsabb ritmusú ellenféllel játszhattunk, így a hibáink is jobban kiütköztek. A Kecskemét amikor labdához jutott, akkor lerohant minket, de ezzel a fiatal, alakulóban lévő keretünkkel a célunkat elértük, mert húsz gólt nagy nehezen csak szereztünk. 

KTE-Piroska Szörp – KIKI Handball 40 – 20 (20 – 11)

Kézilabda, felkészülési mérkőzés
2019. augusztus 9. 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Kecskemét: Berkes 3, Nagy M. 4, Füstös 1, Csuzi 5, Bíró B. 4, Forgács 3, Mazák 1, Kátai 3, Kis D. 1, Csordás M. 5, Tóth N. 3, Szrnka 4, Vörösváczki T. 1, Francia Z. 2, Bálint B. – ,. Kapusok: Szél G., Szabó M. Vezetőedző: Ocsovai Zsolt.

(A mérkőzésről tudósított: Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés