kesport.hu

20 év után lépett pályára Görögországban a férfi kosárlabda válogatott

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 83-59-re kikapott a görögöktől felkészülési mérkőzésen, Krétán.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese a folytatásban az iráni csapattal találkozik, majd Hamburgban (Németország, Lengyelország, Csehország) készülhet erős ellenfelekkel szemben az Európa-bajnoki selejtezőkre.

A magyar válogatott az Eb-selejtezőkön Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával került egy csoportba, amelyből az első három együttes kvalifikálja magát a Németországban, Olaszországban, Csehországban és Grúziában sorra kerülő kontinensviadalra.

A selejtezőben három kört rendeznek, jövőre kettőt – február 17-25., illetve november 23. és december 1. között -, míg a zárásra 2021. február 15-23. között kerül sor.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Görögország-Magyarország 83-59 (22-6, 21-22, 23-16, 17-15)

Ivkovics Sztojan értékelte a meccset a Nemzeti Sportnak: – Jó meccset játszottunk. Mindenkinek lehetőséget adtam, amivel a játékosok éltek is. Az első félidőben még nem tudtunk alkalmazkodni a hazaiak agresszív stílusához: ők rengeteg büntetőt dobhattak, nagy előnyt szereztek. Összességében elégedett vagyok, hiszen NBA- és Euroliga-sztárok ellen állt helyt a csapatunk, amely csak profitálhat ebből a mérkőzésből.

 

(Szöveg MTI, Nemzeti Sport/Kép: Twitter)

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés