kesport.hu

“Kezdek hozzászokni az itteni edzésekhez” – interjú Osman Qepával

Osman Qepa a KRC friss igazolása elmondta többek között azt is, hogy mi köze volt Amarildo-nak ahhoz, hogy ide igazolt, valamint, hogy mit gondol a svájci válogatott két sztárjának, Xhaka-nak és Shaqiri-nek az ominózus gólöröméről.

Miért kezdtél el röplabdázni?

Azért kezdtem el, hogy csináljak valamit a szabadidőmben, és karbantartsam a testem. Aztán szépen fokozatosan kezdett a szenvedélyemmé válni. Elkezdtem naponta kétszer edzeni, és az évek alatt a hivatásommá vált, végül profi röplabdázó lettem.

Van egy honfitársad a keretben, Amarildo Deliu. Segített abban, hogy ide igazolj?

Ő az egyik fő ok, ami miatt a KRC-hez kerültem. Beajánlott Dávid Zoltánnak, aki egy rövid próbajáték után úgy döntött, hogy leigazolnak. Azért is volt vonzó Kecskemét, mert Amarildo már itt él egy ideje, és már nagyjából ismeri a várost, ami óriási segítség nekem.

Milyen különbségek vannak a magyar és az albán röplabda között?

Itt Magyarországon sokkal komolyabb szinten űzik a röplabdát, mint otthon. Sok szempontot néztem, mint például a fizetéseket, a körülményeket, a játékosok kvalitásait és arra jutottam, hogy Albánianak bőven van még hova fejlődni a röpi terén.

Milyen sportokat kedvelsz még a röpin kívül?

Sportfanatikusként sok más sportot szeretek. A foci az egyik legnépszerűbb és én is rendszeresen nézem, de követem még a kosarat, teniszt és szinte az összes nagy világeseményt, például az olimpiát, különböző sportágak Európa- és világbajnokságait.

Ha már említetted, hogy szereted a focit; mit gondolsz Xhaka és Shaqiri gólöröméről, amit  a svájci válogatottban, a 2018-as, Szerbia elleni VB-csoportmeccsen csináltak (kezükkel albán sast formáltak, utalva albán származásukra – a szerk.)?

Vannak olyan helyzetek, mikor teljesen extázisban vagy és az érzelmeid felülírják a gondolataidat. Ezek is ilyen szituációk voltak, nem tudták kontrollálni az érzelmeiket. Ez egy elég sajátos helyzet, rengeteg albán és koszovói játékos játszik más nemzet válogatottjaiban, ami büszkévé tesz, hiszen ez azt jelenti, hogy sok a tehetséges sportoló erre. Visszakanyarodva a kérdéshez, egyébként szerintem semmi rossz nincs abban, hogyha valaki egy ilyen gólörömmel üzen, akár személyes okból, akár, ha kiáll valami mellett.

Hogy érzed magad itt? Mit gondolsz a városról?

Mint azt már az előbb is említettem, Amarildo rengeteget segít, és a csapat is nagyon befogadó volt, így jól érzem magam. Nem régóta vagyok itt, így sajnos még nem volt alkalmam sokat járkálni a városban.

Hogy ment a beilleszkedés?

Eleinte nehéz volt felvenni a ritmust, de most már minden nap egyre könnyebb, kezdek hozzászokni az itteni edzésekhez. A csapattársaimmal jól kijövök, egyből elfogadtak, így könnyen ment a beilleszkedés.

Mik a céljaid a szezonra?

Sok van, de kiválasztottam kettőt, amik a legfontosabbak számomra. Először, szeretném a legjobbamat nyújtani, mivel valóra vált az álmom, hogy külföldön játszak, így igyekszem az eddigi legjobb formámat is túlszárnyalni. Másodszor, minél jobban segíteni a csapatot, hogy megnyerjünk mindent, amit csak lehet.

Az AlbanianSport.net beszámolója Qepa kecskeméti szerepvállalásáról:

(Szarvas Zsombor)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés