kesport.hu

Kosárlabda: Irán nyerte a felkészülési mérkőzést

A magyar férfi kosárlabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 90-82-re kikapott Irántól, Krétán – adta hírül az MTI.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint az iráni csapat hét ponttal nyerte meg az első negyedet, és a magyarok a félidőre egy pontra csökkentették ugyan a hátrányukat, a harmadik, majd a negyedik felvonásban is alulmaradtak.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese – amely pénteken a görögökkel szemben maradt alul 83-59-re – a folytatásban Hamburgba utazik, ahol erős ellenfelekkel (Németország, Lengyelország, Csehország) szemben készülhet az Európa-bajnoki selejtezőkre.

A magyar válogatott az Eb-selejtezőkön Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával került egy csoportba, amelyből az első három együttes kvalifikálja magát a Németországban, Olaszországban, Csehországban és Grúziában sorra kerülő kontinensviadalra.

A selejtezőben három kört rendeznek, jövőre kettőt – február 17-25., illetve november 23. és december 1. között -, míg a zárásra 2021. február 15-23. között kerül sor.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány: – Jól játszottunk, de azért furcsa, hogy egészen máshol van a faulthatár egy ilyen tornán, mint amit megszoktunk. A kezünkben volt a győzelem, öt perccel a vége előtt fordítottunk, ám a vége nem sikerült. Egyáltalán nem foglalkozunk a vereségekkel, dolgozunk tovább, s a jövő héten megyünk Németországba egy újabb viadalra, amelyen újra világbajnoki résztvevőkkel mérkőzünk. Tanulunk ezekből a meccsekből is, nem kedvetlenedünk el.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Irán-Magyarország 90-82 (24-17, 16-22, 27-22, 23-21)

(MTI, nso.hu/Fotó: bb1.hu)

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés