kesport.hu

SG Kecskemét Futsal néven indul a ScoreGoal a bajnokságban

Dr. Vercz Tamás, a ScoreGoal elnöke ma sajtótájékoztatón jelentette be: tíz évvel azután, hogy utoljára élvonalbeli futsal csapata volt Kecskemétnek, KMJV Önkormányzata, a szponzorok és a klubvezetés összefogásának eredményeként  a kék oroszlánok alakulata SG Kecskemét Futsal néven indul a legmagasabb osztályban a 2019/2020-as versenyévben.

Az SG Kecskemét Futsal csapata a hazai mérkőzéseit továbbra is a Messzi István sportcsarnokban vívja; hétfőnként 19.00 órától.

A klubvezetés a csapat életében történt jelentős változás miatt új működési modellt vezet be, egy hatfős, szponzorokból, támogatókból álló elnöki tanács fogja segíteni az ügyvezető munkáját – 1. Modern Home Hungary Kft., 2. Fókusz Takarékcsoport, 3. Hennlich Ipartechnikai Kft., 4. Mester-Bau 2002 Kft., 5. Kisokos Média Kft., 6. KMJV képviselői. Az elnöki tanács kéthavonta ülésezik majd a tervek szerint.

A szakmai stáb a csapat magját megtartva, de megerősödve készül az élvonal küzdelmeire, olyan csapatok ellen, akik magyar és külföldi válogatott futsaljátékosokkal soraikban játsszák mérkőzéseiket.

Az NB II-es bajnokság ezüstérmesének kerete a következőképpen változott:

Hosszabbított: Tombácz Róbert, Csővári Gábor, Rutai Balázs, Bánóczki Dániel, Deák Donát, Dobosi Zsolt, Kovács József, Maczelka Gábor, Sallai Bence, Daróczi Dominik, továbbá Koós Károly vezetőedző.

Érkezett: Váczi Levente, Patai Balázs, Csamangó Tibor, Szedmák Roland, Móra Viktor.

Távozott: Peltzer Márk, Marsa Levente, Marozsi Gábor, Supka Zsolt, Márk Ádám, Szabó Szabolcs.

Az SG Kecskemét Futsal kerete nem végleges, további igazolások várhatók. Érdekesség, hogy a kecskeméti keret átlagéletkora mindössze 21.5 év!

Koós Károly vezetőedző: – Le a kalappal fiatal csapatom előtt, hiszen tavaly kiegyensúlyozott játékkal sikerült megszereznünk az ezüstérmet. Ezt a csapatot mindenképpen szerettük volna együtt tartani, és köszönet érte, hogy a srácok vállalták az NB I-hez elengedhetetlen magasabb edzésszámot és az értelemszerűen hosszabb utazásokat. Nehéz volt – a megváltozott szabályok miatt beszűkült piac okán – új játékosokat igazolni, de a szegediek segítségével sikerült erősítenünk. Tudjuk, hogy – újoncként – ellenünk igyekszik mindenki három ponttal kalkulálni, de bízom benne, hogy a fiatalos lendület mellettünk szól, és reális esélyünk lesz a bennmaradásra. A bajnokság 18 mérkőzéses alapszakaszból áll, majd alsó- és felsőágra kerülnek a csapatok. Reményeim szerint az alapszakaszban felvesszük az NB I ritmusát, és számunkra valójában a rájátszásban indul a bajnokság, mi mindenképpen szeretnénk a végelszámoláskor vonal felett maradni.

A Kesport TV hamarosan videós tartalom formájában számol be a sajtótájékoztató történéseiről!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés