kesport.hu

Hatodik helyen végzett a KNKSE ifi csapata az orosházi tornán

A KNKSE ifjúsági csapata az Orosházán rendezett OXXO Kupán vett részt. Az utolsó napon az ötödik helyért játszottak a lányok, a Csepel DSE elleni mérkőzésen azonban alulmaradtak (15:29), így a hatodik helyen zártak a felkészülési tornán. 

A csapat edzője, Mátrai Péter összességében pozitívan értékelte a hétvégét a KNKSE hivatalos facebook oldalán, hiszen mint elmondta, a torna célja az volt, hogy mindenki játsszon, összeérjen a csapat és több játékvariációt kipróbáljon.

A pénteki napon a fiatalok kerültek előtérbe, hiszen néhány játékosunk a felnőtt csapattal volt a siófoki tornán. Elégedett voltam a mutatott játékkal, hiszen a lányok felvették a versenyt egy első osztályú ifi csapattal, és bár vannak hiányosságaink, csapatként helyt álltunk. Szabó Viktória sérülése sajnos hátráltatott minket, a jelenlétével akár győzhettünk volna. A torna második meccsén a fáradtság, összeszokatlanság jelei látszottak, az, hogy keveset edz együtt a csapat két része – a felnőtt keret tagjai, valamint a korábbi serdülők. Sok volt a technikai hiba, nem érezték egymást a lányok. Egyelőre a hibák javításának fázisában vagyunk, a második meccsre összeszedték magukat a lányok, érezhető volt a fejlődés, jól teljesítettek.
Az utolsó mérkőzésen mindenki játszott, lehetett volna kevesebb a végére a különbség, de nem feltétlenül ez volt a cél, hanem az, hogy lássam, ki hol bevethető, több játékvariációt kipróbáltunk. Fiatal csapat vagyunk, de már látszik a fejlődés. Hasznos volt a torna, hiszen a korábbi serdülő játékosok megtapasztalták milyen lesz az ifi bajnokság, próbálják felvenni a ritmust. Hosszú a bajnokság, úgy gondolom, az év második felére válhatunk igazi csapattá.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés