kesport.hu

“Nagyon különleges érzés a magyar címeres mezt viselni” – interjú Ivkovic Milánnal

Véget ért az U16-os montenegrói B divíziós kosárlabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott – soraiban két kecskemétivel: Ivkovic Milánnal és Cserkó Andrással – a 14. helyen zárt. Milánt kérdeztük a kontinensviadalról: 

Mikor kezdtétek meg a felkészülést az EB-re? 

Június 24-én kezdődött a felkészülésünk a tornára, Székesfehérvár volt a tréningeink és edzőmeccseink helyszíne. Napi két edzéssel készültünk és már itt összekovácsolódott egy nagyon jó kis brigád. A stábbal is – melyben jelen volt a Kecskeméti Akadémia és a KTE-Duna Aszfalt edzője, Váradi Kornél – illetve a csapattársaimmal is jó viszonyt ápoltam végig az alapozás és a montenegrói torna alatt.

Mi volt az előzetes célkitűzés az Európa-bajnokságon? 

Konkrét célkitűzésünk nem volt. Minden meccsen a maximumot akartuk nyújtani, magunkból és egymásból a legjobbat kihozni. Ez többé-kevésbé sikerült, és úgy gondolom, a 14. helyezésünk reális eredmény, amely megfelel az elvárásoknak. 

Milyen érzés volt magyar válogatottként pályára lépni más nemzetek ellen? 

Nagyon különleges érzés a magyar címeres mezt viselni. Megtisztelő, de egyben óriási feladat és felelősség is, hiszen a saját, szeretett hazámat kellett képviselnem. Mindezekkel együtt egy ilyen szereplés sokat lendíthet a fejlődésemen, így büszke vagyok arra, hogy bekerültem a keretbe. 

Győzelemmel kezdtétek az EB-t, majd három vereség következett (Bulgária, Svédország és Lengyelország ellen). Miben voltak jobbak ezek az ellenfelek? 

Mind a három csapat fizikálisan fölénk nőtt. Megítélésem szerint, játékban csak a későbbi Európa-bajnok lengyelek voltak jobbak nálunk, míg Bulgária és Svédország kihasználta az erőfölényét. 

Melyik meccs volt számodra a legemlékezetesebb? 

A norvégok elleni összecsapásra emlékszem vissza a legszívesebben. Azon a napon ment a csapatnak a legjobban a játék; mind támadásban, mind védekezésben megállíthatatlanok voltunk, így sima győzelmet arattunk. (Milán ezen a találkozón az egyik legjobbként 14 ponttal járult hozzá a magyarok sikeréhez – a szerk.) 

Milyennek ítélted a montenegrói szervezést? 

Abszolút profi körülmények fogadtak bennünket. Mindent megkaptunk, amire szükségünk volt, rendkívül színvonalas csarnokokban játszhattunk, és a szállás is rendben volt. Jó tapasztalatokkal térhettünk haza, és amit az országból láthattunk, az is nagyon szép volt. 

Mikor csatlakozol a Kecskeméti Akadémia munkájához, illetve milyen célokkal vágsz neki a jövő szezonnak? 

Az EB-t követően egy hét pihenőm van, majd csak azután csatlakozom a csapatomhoz. Kiskorom óta  Kecskeméten kosárlabdázom, és óriási büszkeség számomra, hogy a magyar válogatottban képviselhettem a Mercedes-Akadémiát. Egyéni célom a következő évadra az, hogy sokat fejlődjek, valamint az U18-as gárdával az országos bajnokságban a legjobb nyolcba jussunk. Emellett a KTE-Duna Aszfalt NBI/B-s utánpótláscsapatában is minél több játékpercet szeretnék kiérdemelni, amit remélhetőleg jó teljesítménnyel tudok majd meghálálni. 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Az U16-os magyar kosárlabda-válogatott eredményei a montenegrói B divíziós Európa-bajnokságon: 

Csoportkör: 

Magyarország – Koszovó 78 – 40 

Magyarország – Bulgária 47 – 60 

Magyarország – Svédország 56 – 69 

Magyarország – Lengyelország 51 – 75 

Magyarország – Norvégia 100 – 54

 9-16. helyért: 

Magyarország – Portugália 63 – 69 

13-16. helyért: 

Magyarország – Izland 90 – 62 

Magyarország – Finnország 61 – 91

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés