kesport.hu

Futsal: bizakodó a csapatkapitány a rajtot illetően

Hétfőn megkezdődik az NBI-es bajnokság az SG Kecskemét Futsal számára. A hírös városiak hazai környezetben, a Messzi István sportcsarnokban fogadják 19:00 órától a Nyírgyulajt, amely már 2015 óta szerepel az élvonalban.

A kecskeméti csapatkapitány, Dobosi Zsolt szerint felnőttek a feladathoz, és elszántan várják a nyitányt, szeretnének jó eredménnyel bemutatkozni a közönségnek.

Nagy változások történtek pár hét alatt a csapat életében. Te személy szerint hogyan éled meg, hogy a legjobbak között szerepelhettek az előttetek álló szezonban?

– Nagy kihívás és megtiszteltés számunkra, és egyben óriási felelősség is. Szeretnénk méltóan képviselni Kecskemétet az NBI-ben, megmutatni, hogy felnőttünk a feladathoz, helyünk van a legjobbak között. Minden egyes játékos számára nagy lehetőség ez, szeretnénk vele élni, és már az elején letenni névjegyünket.

Mennyire sikerült a felkészülés szerinted? Az új érkezők beilleszkedtek már?

– Amit elterveztünk, az maradéktalanul sikerült. Sok NBI-es csapattal tudtunk szoros edzőmeccset vívni, felvettük a ritmust. Természetesen vannak még hibáink mind védekezésben, mind támadásban, de azon dolgozunk folyamatosan, hogy ezeket kiküszöböljük, és elérjük célunkat, a bennmaradást. Én bizakodó vagyok, a csapat magja megmaradt, az új érkezők erősítést jelentenek. Jó a hangulat az öltözőben, minden adott, hogy eredményesek lehessünk. Személy szerint a Veszprém ellen éreztem, hogy jól megy már a játék. A nagypályás felkészülés is kemény volt, illetve egy kisebb sérülés miatt kellett idő, hogy újra formába lendüljek.

Hogyan készültök a Nyírgyulaj ellen? Mi lehet majd a siker kulcsa?

– Minden ellenfelünket tiszteltjük, de nem félünk tőlük. Tudjuk, hogy nagyobb rutinnal rendelkeznek, vannak külföldi és válogatott játékosaik, de ez minket nem befolyásol. A maximumot szeretnénk kitenni hétfőn a pályára, és ha ez megvan, akkor bármi előfordulhat. Természetesen győzelemmel lenne a legjobb nyitni az új szezont!

Mit üzennél a szurkolóknak?

– Nagyon fontos volt az NBII-es években is a buzdításuk, szeretném kérni őket, hogy ezentúl is legyenek ott minél többen a meccseinken! Egyet ígérhetek, mi mindig, mindent megteszünk majd a pályán. Szeretnénk, ha jól szórakoznának, és minél több kecskeméti gólnak, győzelemnek tapsolhatnának!

SG Kecskemét Futsal – Nyírgyulaj KSE
férfi futsal NBI., 1. forduló
2019. augusztus 26., hétfő 19:00
Messzi István sportcsarnok

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés