kesport.hu

Értékes pontot szerzett Csömörön az SG Kecskemét Futsal

Három nap telt el mindössze a bajnoki nyitány óta, és máris újabb megmérettetés várt az SG Kecskemét Futsal játékosai számára. A feladatot megoldották, 2-2-re végeztek a jó erőkből álló Rubeola FC Csömör otthonában, így második NBI-es bajnoki meccsükön is pontot tudtak szerezni Koós Károly tanítványai.

Jól indult az összecsapás kecskeméti szempontból, hiszen Csamangó révén megszerezték a vezetést a 6. percben, 0-1. Eztán felélénkült a Csömör, míg a túloldalon kontrákból veszélyeztettek a vendégek, ám ezekből csak kapufáig jutottak. Egy nagyobb védelmi megingásból kis híján egalizált a Rubeola: Nehéz forgácsolta szét a kapufát. Tombácz ezúttal is remek napot fogott ki, és védései nagyban hozzájárultak, hogy végül 0-1 lett az első húsz percnyi játék eredménye.

A fordulás után teljesen kapujához szegezte a SG Kecskemét Futsalt a Rubeola FC. A nagy rohamokat állva aztán újra erőre kaptak Dobosiék, és egy labdaszerzést követően Móra növelte kétgólosra az előnyt, 0-2. Nem sokkal később viszont Nehéz hozta vissza a meccsbe a hazaiakat egy bombával, 1-2. A vége előtt nyolc perccel már öt faultja volt a Kecskemétnek, így nagyon észen kellett lenniük, nehogy büntetőhöz juttassák ellenfelüket. Ezt sikerült is teljesíteni, ellenben az előnyt nem tudták megtartani: Józsa távoli lapos lövése a lábak között suhant hálóba a 37. minutumban, 2-2. A hajrában 5 a 4 elleni játékkal is próbálkoztak a hazaiak, de nem tudták mezőnyfölényüket gólra váltani, így maradt a 2-2. 

Koós Károly vezetőedző: – Ha a meccs előtt valaki azt mondja, hogy így alakul, akkor aláírtam volna. Fontos és értékes egy pontot hoztunk el a Csömörtől. Oda kell figyelni viszont arra, hogy a vezetés után ne kezdjük el ösztönösen védeni az eredményt, ne álljunk ennyire vissza. Szívüket-lelküket kitették a pályára a fiúk ezúttal is, nagy gratuláció jár nekik, az egész csapat érdeme a pontszerzés!

Rubeola FC – SG Kecskemét Futsal 2-2 (0-1)
férfi futsal NBI., 2. forduló
2019.08.30., 18:45
Csömöri sportcsarnok

RFC: Varsányi (k), Dauner, Husz, Fischer, Józsa, Nehéz, Németh, Bita, Keresztury, Gémesi.

SGKF: Tombácz (k), Móra, Kovács J., Daróczi, Dobosi, Nagy R., Csamangó, Sallai, Szedmák,  Maczelka, Váczi (k).

Gólszerzők: Csamangó 6.,  Móra 28., illetve Nehéz 29., Józsa 37.

A Kecskemét számára szeptember 9-én, 19:00 órakor folytatódik  a pontvadászat. Az Aramis SE-t fogadják majd a Messzi István sportcsarnokban!

(scoregoal.hu, fotó: kesport.hu/archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés