kesport.hu

Új sportközpont nyílik Kecskeméten a PSE birkózói számára – interjú Banó Csabával

A PSE-Modern Home-Kecskeméti Birkózó Csapata Facebook oldalán jelentette be, hogy szeptembertől új sportközpontba költöznek.

A Kiskőrösi út és a Könyves Kálmán krt. sarkán szeptember 2-től megnyitásra kerül a város legújabb mozgáscentruma, a Balla József Sportközpont, amely a nevét Magyarország egyik legeredményesebb birkózójáról kapta.

Banó Csabát, a PSE birkózó szakosztály vezetőjét kérdeztük ezzel kapcsolatban:

Mióta tervezik egy új sportközpont létrehozását?

Nagyon régi álmunk válik valóra azzal, hogy új sportközpontba költözhet a szakosztály. A régi, hunyadivárosi termünket kinőttük, egyrészt létszámban, másrészt a haladó csoport miatt, hiszen nekik már igényük van a nagyobb mozgástérre, illetve a komolyabb gyakorlatokra. Emiatt tehát szükségünk volt egy nagyobb edzőteremre. Fontos még megemlíteni, hogy a sportközpontot Balla Józsefről neveztük el: nagy vágyunk és feladatunk volt, hogy tisztelegjünk előtte. Tulajdonképpen az édesapánk volt nekünk abban az időben amellett, hogy nagyszerű sportember volt, így nagy örömünkre szolgál, hogy ezzel is rá tudunk emlékezni.

Országos versenyeknek is otthont fog adni a Balla József Sportközpont?

A mérete sajnos nem engedi ezt meg, nézőtér sincs, ezért ez a terem csak edzésekre alkalmas. Alapból is arra terveztük, hogy a hozzánk tartozó gyerek- és felnőtt csoportok ott edzhessenek. A Balla József Sportközpont ettől függetlenül nagyon jól felszerelt: a küzdőtér durván 150 négyzetméter, női és férfi zuhanyzók, kellő nagyságú öltözők, edzői irodák és erősítő részek találhatóak meg benne.

Mik a PSE birkózó szakosztály céljai ebben, és a következő évben?

Az új sporttermünk lehetővé teszi, hogy bővíteni tudjuk a létszámunkat, valamint arra is esélyünk nyílt, hogy új, környékbeli óvodákat, iskolákat keressünk fel, és gyereket toborozzunk, hiszen a sportközpont is egy új városrészbe költözött. Összegezve egy új utánpótlásbázist szeretnénk kiépíteni, míg a meglévő haladó csoportokkal tovább akarunk fejlődni. Magyar bajnoki címeket, több országos csapatbajnoki helyezést értünk már el, úgyhogy erre kell építenünk, és még jobb eredményeket elérnünk. 

Mindenképpen fejlődik a szakosztály, ezt az új sportközpont is mutatja. Miben szeretnének még előre lépni?

Az eredmények és az utánpótlástoborzás mellett még a rendezvények szervezésében szeretnénk fejlődni. 2019. november 16-án kerül megrendezésre a Balla József Emlékverseny az Árpád Városi Sportcsarnokban, amely egy nagy volumenű, országos diákrendezvény lesz, közel 300 fő részvételével. Szépen évről évre, lépésről-lépésre haladunk előre! 

Milyen sportolási lehetőségeket kínál az új mozgáscentrum?

A birkózás a fő csapásvonal természetesen, az az alap, de emellett több más lehetőséget is biztosít majd az edzőterem. Személyi edzésekre kerül majd sor, illetve Wrest-Fit nevű tréningeket is tartunk, amely a birkózási, erőnléti gyakorlatokat, valamint a fitness keveréke. Itt még több idősáv is szabad, amelyekre lehet jelentkezni, várjuk a mozogni, erősödni vágyó embereket, csoportokat, akik birkózószőnyegen, saját testsúlyos foglalkozásokra vágynak.  

Érdeklődni az alábbi telefonszámokon lehet:

Birkózás: 06 20 431 4660 

Wrest-Fit: 06 70 530 0902

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés