kesport.hu

Nyárlőrinc – SC Hírös-Ép: három büntető, egy piros lap és négygólos döntetlen

A megye II. északi-csoportjának második játéknapján az SC Hírös-Ép a Nyárlőrinc vendége volt. A parázs összecsapás három tizenegyest, egy kiállítást és egy négygólos döntetlent hozott.

A találkozó első nagyobb helyzetét a kecskemétiek alakították ki; egy jobb oldalról érkező beadás került Maczelka Gábor elé, akinek a lövését Mészáros Viktor bravúrral hárította. Kovrig Ákos szabadrúgása is nagy veszélyt okozott, de az ivószünetig nem született gól. A 35. percben komoly helyzethez jutott a Nyárlőrinc is, ám Simon Gábor magabiztosan védte a rövidre tartó löketet. Kicsivel később szintén a hazaiak részéről Nyúl Norbert Patrik lőtt bődületes kapufát. A félidőre gólnélküli döntetlennel vonultak a felek.

A második játékrész aztán parázs játékot hozott. Az elejét megnyomta az SC Hírös-Ép, azonban három ígéretes próbálkozásuk is elkerülte a kaput. A kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat; a játékvezető egy nyárlőrinci támadás során büntetőt ítélt a hazaiaknak, amit Bali Gábor értékesített, 1-0. Ezt követően óriási nyomás alá helyezték a hírös városiak az ellenfelet. A jeget az a Tóth Roland törte meg egy szép jobb lábas lövéssel, aki azelőtt fél perccel érkezett a pályára csereként, 1-1. A 74. minutumban aztán jött az újabb hidegzuhany; megint tizenegyest kapott a Nyárlőrinc, ugyanis egy kontra során rosszul jött ki a kapus, aki elkaszálta a támadót. Bali a büntetőpontról ezúttal a másik sarkot választotta, 2-1. A tizenegyesek sora viszont itt még nem ért véget, ezúttal a túloldalon egy Kitl elleni szabálytalanság ért büntetőt a 81. percben. Maga a sértett állt a labda mögé, azonban a kapusba lőtte azt, de a kipattanó utáni kavarodásból Forgó János fejesével mégis egalizált a Hírös-Ép, 2-2. A drámai mérkőzést még egy piros lap is fokozta, Bognár Ádámot küldték ki a Nyárlőrincből, de az emberelőnyt már nem tudták kamatoztatni a vendégek. A végeredmény: 2-2. 

Kovrig Ákos (SC Hírös-Ép): – Amire számítottunk, az beigazolódott: egy szervezett és lelkes Nyárlőrinccel találkoztunk. Nagyon megnehezítették a hazaiak a dolgunkat, folyamatosan ők voltak előnyben, de a csapatom ismét bebizonyította, hogy meg tudja fordítani a játék képét. Az utolsó percekben bíztam benne, hogy emberelőnyben meg tudjuk szerezni a győztes találatot, de úgy gondolom, a döntetlen a reális eredmény. Sokat kell még fejlődnünk támadásszövésben és támadásbefejezésben. Ha ez sikerül, akkor az ilyen hajtós, idegenbeli mérkőzéseket is meg fogjuk tudni nyerni. Gratulálok a nyárlőrincieknek, további sok sikert nekik! Dolgozunk tovább, jövőhéten Pálmonostorára utazunk, ahol szintén kemény találkozó vár ránk.  

Nyárlőrinci LSC – SC Hírös-Ép 2 – 2 (0 – 0)
Labdarúgás, megye II. o. Észak, 2. forduló
2019 szeptember 01. vasárnap, 16:30
Nyárlőrinci Sporttelep
Vezette: Katona Balázs
Asszisztensek: Ézsiás Gábor József, Krepsz László

Nyárlőrinc: Mészáros – Kővári, Bognár, Nyúl, Kovács, Altorjay, Faragó, Bera, Mohácsi, Rózsa, Bali. Edző: Kemenes György

SC Hírös-Ép: Simon – Forgó, Kovrig, Maczelka (Torbavecz 46’), Szabó (Tóth 70’), Lantos (Sudár 56’), Kitl, Varga, Király, Botos, Horváth. Edző: Kovrig Ákos

Gsz: Bali (56’, 74’- mindkettő tizenegyesből), illetve Tóth (71’), Forgó (81’)
Sárga lapok: Rózsa (51’), Faragó (61’), Kovács (68’), illetve Kovrig (33’), Simon (73’), Torbavecz (84’)
Piros lap: Bognár (86’)

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés