kesport.hu

A belga Double Pass átvilágította a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiát is

A belga Double Pass idén ismét átvilágította a Magyarországon működő akadémiákat, így a KTE LA-nál zajló munkát is. A kecskeméti akadémia több területen kimagaslóan teljesített, így megőrizte helyét közvetlenül az elit akadémiák mögött, a “középső kasztban”.

Szabó Tibor, a KTE LA szakmai igazgatója foglalta össze a tapasztalatokat a KTE hivatalos honlapján:

Tavasszal zajlott nálunk a Double Pass által végzett audit, összességében milyen volt az akadémia megítélése?

Büszkén mondhatom, hogy jól szerepeltünk. Sikeres auditon vagyunk túl, pozitív visszajelzéseket kaptunk a cégtől. A három évvel ezelőtti audithoz képest – amikor 12. helyen zártunk – nagyon sokat fejlődtünk, ez mutatják a számok is, hiszen 11 százalékponttal magasabb értéket értünk el idén. A pontos helyezések nem ismertek, de az úgynevezett klaszterekről értesítést kaptak a klubok. Ennek alapján a 7-15. hely közé kaptunk besorolást, közvetlenül az elit akadémiák alkotta első klaszter mögé. A visszajelzések, illetve a rendelkezésre álló információk alapján a második klaszternek az első felében végeztünk, ami mindenképpen jó eredmény a 19 egyesületet számláló mezőnyben.

Részletekre bontva, mivel volt leginkább elégedett a cég?

A klubok neveit a részeredményeket illetően nem láttuk, de a csúcsértékeket, illetve az átlagot megadták. Nagyon elégedettek voltak a képzési programunkkal, az infrastruktúrával, a tehetséggondozási programunkkal, a klub és az akadémia közti szoros kapcsolattal. Kiemelkedően teljesítettünk a csapatfejlesztés, illetve a HR és a kommunikáció területén, itt a csúcsértéken zártunk. Az átlag felett teljesített a scout részlegünk is, a legtöbb területen ennek környékén mozogtunk. Az összesített eredményünk egyébként szintén az átlag felett van.

Miben kell ennek alapján fejlődni?

A középmezőny elején végeztünk, így természetesen lehet és kell is fejlődni. A 11 vizsgált terület közül a stratégia kidolgozása mindenképpen egy fejlesztendő dolog, illetve a humánerőforrás is. Eltérő anyagi lehetőségekkel rendelkeznek az akadémiák, ennek ellenére mi mindig igyekeztünk szélesíteni a speciális területeken dolgozó szakemberek körét, természetesen a lehetőségeinkhez mérten. Szeretnénk itt is, a sporttudomány területén is folyamatosan színesíteni és erősíteni a szakmai stábot a jövőben. Összeségében azonban elégedettek lehetünk, mert egy erős mezőnyben nagyon jól szerepeltünk. Ezúton is köszönöm az összes kollégám munkáját, hiszen mindenki kellett hozzá, hogy ilyen eredményt érjünk el!

(kecskemetite.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés