kesport.hu

KTE-Duna Aszfalt: Győzött az Alba Kecskeméten, pénteken folytatás Székesfehérváron

Újabb barátságos mérkőzést vívott a KTE-Duna Aszfalt, ezúttal az Alba Fehérvár látogatott a Messzi István Sportcsarnokba. Az összecsapás nagyon jól szolgálta a felkészülést, küzdős csata volt, melyet a vendégek nyertek. 

A Williams-Dzeletovic-Derasimovic-Karahodzic-Wittmann kezdővel indította a KTE a találkozót, melynek első két perce nagy Alba-rohanást hozott. Forray Gábor, a hazaiak vezetőedzője 0-9-es állásnál időt is kért, majd a friss igazolás, Djordje Dzeletovic törte meg a jeget. Marko Derasimovic elkapta a fonalat, zsinórban szerzett öt pontjával zárkózott a Kecskemét, 9-15. Kucsera Dániel háromból három büntetőt értékesített, majd Révész Ádám is megszerezte első pontjait a meccsen, ám a vendégek részéről szintén új emberek, Daishon Smith és Csorvási Milán vezérletével tartották előnyüket, 19-26 a negyed vége. 

Dzeletovic sikeres középtávolijával indult a második játékrész, amivel már 5 egységen belül voltak a hírös városiak, 21-26. A nyáron Kecskemétről Székesfehérvárra távozó Molnár Márton is jól mutatkozott be új csapatában, két kosarát követően 26-34-nél újra ellépett az Alba, Forray ismételten időt kért. Ezt követően négy pontra is feljött a KTE, de a fehérváriak idegenlégiósaik parádés játékának és tripláinak köszönhetően a félidőre 33-49-es előnyt építettek ki.  

A harmadik negyed elején Wittmann Krisztián köszönt be egy trojkával, amire a Fehérvár rögtön válaszolt, 36-52. Keller Iván és Csorvási pontjaival már majdnem a húsz pontos határt is átlépte az Alba, 38-49, azonban ekkor beindult a hazai gépezet. A fiatalok közül Nikola Vukcevic, Molnár Dániel és Kucsera Dániel is szép megmozdulásokkal segítették csapatukat, utóbbinak gyönyörű passzát Révész Ádám váltotta két pontra, amivel már tíz alatt voltak a lila-fehérek, 55-64. A különbség maradt a dudaszóig, 58-67.

Látványos támadásokkal rukkolt elő a záró felvonás első perceiben a Kecskemét, előbb Karahodzic zsákolt nagyot, majd szintén ő volt eredményes Chester Lewis okos passzát követően, 62-69. A vélhető és természetes fáradtság viszont ekkor kiütközött, a hibákat a Fejér megyeiek azonnal kihasználták, melynek egy 10-0-ás roham lett a vége, 62-79. Ezzel a találkozó el is dőlt, a végeredmény 73-90 lett.  

A két együttes pénteken ismét megmérkőzik egymással, a „visszavágót” Székesfehérváron, 18 órától rendezik. 

Forray Gábor (KTE): – A mérkőzésen azt kaptam, amire számítottam: egy nagyon atletikus, agresszív Albával találkoztunk. Két friss igazolásunk van, mindketten három edzésen vettek részt eddig. Egy teljesen új szisztémával kell itt megismerkedniük, ráadásul egyikük nemrég érkezett Amerikából, tehát neki még az átállással is meg kell küzdenie. Mi nem egy olyan csapat vagyunk, amely arra vár, hogy majd egy ember megoldja a támadásokat. Sajnos az első félidőben mégis nagyon sok ilyen akciónk volt, ez részben a meg nem értésből adódott, ami természetes a felkészülés ezen szakaszában. Hasznos volt ez a meccs, mert így fény derül arra, hogy mi az, amire nagyobb súlyt kell majd fektetni a tréningek során. A harmadik negyedben kifejezetten jól játszottunk, és a negyedik felvonásban is voltak jó periódusaink, de a vége felé egy két perces rövidzárlatunk miatt eldőlt a találkozó. Gratulálok a Fehérvárnak! Pénteken újra megmérkőzünk egymással, de látszik, hogy ők azért előrébb járnak a felkészülésben. 

A vezetőedző azt is elárulta, hogy a KTE másik amerikai idegenlégiósa miért nem lépett pályára:

„Új igazolásunk, Obinna Oleka első mérkőzésén, a PVSK ellen megsérült, ezért nem öltözött át ma. Egy 8×3 mm-es csont letört a bokájából, gondoskodnunk kell a pótlásáról, ami nem egyszerű, hiszen anyagi, és egyéb korlátok is vannak. Bízom benne, hogy sikerül helyettesíteni őt rövid időn belül.”

KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár KK 73 – 90 (19-26, 14-23, 25-18, 15-23)
Férfi kosárlabda, NB I/A, felkészülési mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Kecskemét: Williams 11, Dzeletovic 8, Derasimovic 12/6, Karahodzic 11, Wittmann 8/6. Csere: Vukcevic 9/6, Révész 9, Molnár -, Lewis -, Kucsera 5. 

Alba: Smith 24/15, McDuffie 18/6, Csorvási 6, Gutyon 14/9, Awogbemi 5, Keller I. 6/6, Molnár 10, Takács Má. -, Ljubicic 7/3, Takács Mi. -.

(tudósított: Vizi Zalán, fotó: Berta Bianka)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés