kesport.hu

Győzelemmel kezdte a versenyévet a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata

Pénteken lejátszották első tétmérkőzésüket a szezonban a kecskeméti férfi kézilabdázók, a KTE-Piroska Szörp a Magyar Kupában a Békés csapatát fogadta. A Kecskemét a második félidő elején már hat góllal is vezetett, a vége azonban izgalmasan alakult, de továbbjutott a hazai gárda.

A vendégek góllal indították a mérkőzést, amire az új szélső, Csordás Marcell találatával válaszolt a Kecskemét, és a felek 5-5-ig fej-fej mellett haladtak. A hazaiak a találkozó elején üres kapus felállással, több mezőnyjátékossal támadtak, és így tettek a kiállítások során is; Mazák kétperces kiállításából jobban is jöttek ki, mint a vendégek, a 12. percben az állás 7-5 volt. A friss emberek közül a hálóőr, Szabó Martin szép védésekkel, míg Csordás mellett Bíró Balázs is góllal köszönt be, illetve a fiatal Kis Dániel is hamar eredményes volt. A félidő felénél Füstös Attila bombájával tartotta kétgólos fórját a KTE, de 10-8-nál beragadtak a csapatok. Öt perccel később Ocsovai Zsolt, a hírös városiak edzője időt kért, végül a több percen át tartó gólcsendet Tóth Norbert törte meg a 24. percben, 11-8, így a békési mester, Papp Bálint is időt kért. A hátralévő időben egy kínai figurából Csordás megszerezte a találkozó legszebb gólját, majd Bíró sikeres, időntúli hétméteresével zárult az első 30 perc, 15-12.

A második felvonás elején az öltözőben ragadtak a békésiek, két kecskeméti lerohanásgól után egyből időt kért a vendég tréner, 17-12. Hat minutum alatt a vendégek négyszer eladták a játékszert, ezt kihasználva Szrnka Levente fifikás találatával már 20-14-re vezettek a kecskemétiek. A meccs azonban ezzel még korántsem dőlt el, ugyanis villámgyorsan zárkózott a Békés három egységnyire, 20-17, sőt, tíz perccel a vége előtt már csak egy volt közte, 23-22. Ekkor Csordás lépett elő a KTE oldalán, kétszer is betalált, ám a vendégek az 56. percben egalizálni tudtak, 25-25. Az utolsó percben Tóth góljával 28-27 lett az állás, a vendégek időt kértek, de a végső támadásukból csak kapufáig jutottak, így a KTE-Piroska Szörp nyerte az összecsapást.

Ocsovai Zsolt (Kecskemét): – Gratulálok a csapatomnak, és köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien kilátogattak az első tétmérkőzésünkre. A legfontosabb az volt, hogy a sok edzőmeccs után végre egy igazi téttel bíró csata volt ez a mai. Az első félidő, illetve a második játékrész feléig apró hibákkal, de jól játszottunk. Az utolsó negyed órában elfáradtunk, sérülések miatt kevés volt a cserelehetőségem, de örülök, hogy meg tudtuk nyerni a találkozót.

Papp Bálint (Békés): – Sajnos a második félidő elejét elrontottuk, nagyobb előnyre tett szert az ellenfél, de volt tartásunk, így visszajöttünk a meccsbe. A végjátékban döntetlen is lehetett volna, de gratulálok a kecskemétieknek a győzelemhez! Nagyszerű játékosállománnyal rendelkeznek, és jó kézilabdát játszottak.

KTE-Piroska Szörp – Optimum Solar-Békési FKC 28 – 27 (15 – 12)
Férfi kézilabda, Magyar Kupa, 1. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Földesi Csaba, Halász András

KTE: Bíró 8 (3), Csordás 6, Tóth 5, Kis 3, Füstös 2, Mazák 2, Berkes 1, Szrnka 1.

Kiállítások: 12 perc, illetve 10 perc
Hétméteresek: 5/3, illetve 4/4

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés