kesport.hu

Ismét kikapott, de hasznos meccset vívott a KTE-Duna Aszfalt

Székesfehérvárra látogatott a KTE-Duna Aszfalt, ahol lejátszotta újabb felkészülési  mérkőzését. Azok után, hogy az Alba Fehérvár kedden Kecskeméten megnyerte az edzőmeccset, pénteken hazai környezetben is győzedelmeskedett a lila-fehérek ellen. A vége: 85-65. 

A fiatal Kucsera Dániellel a kezdőcsapatban kezdte a találkozót a KTE-Duna Aszfalt. Az előző mérkőzéshez képest annyiban változott a keret, hogy a kedden még pályára lépő Djordje Dzeletovic már nem utazott el a csapattal, tőle a vezetőség ugyanis elköszönt. Támadásban jól játszott a Kecskemét, hiszen 25 pontig jutott az első negyedben, azonban hátul nem volt stabil a védekezés, így 34-25-tel zárult az első tíz perc. A második negyedben egyenlő erők küzdelme volt, csupán két ponttal nyerte meg ezt az időszakot a Fehérvár, de így a szünetre több, mint tíz pontos, 50-39-es különbség alakult ki a két fél között.

A második felvonásban is hajtós, magas iramú mérkőzést játszottak a csapatok, a harmadik negyedet 20-13-mal, míg a záró felvonást 15-13-mal zárták. A fiatalok sok játéklehetőséget kaptak, mindenki pályára lépett, így ez a székesfehérvári egy abszolút hasznos túra volt a Forray-legénység számára. A végeredmény 85-65 lett.

A KTE-Duna Aszfalt következő felkészülési összecsapására kedden 18 órakor kerül sor, amikor a MAFC együttese látogat a Messzi István Sportcsarnokba. 

Forray Gábor (KTE): – Ismét egy nagyon fontos meccset játszottunk. Mint ahogy az előző mérkőzésünk alkalmával, úgy most is látszott, hogy az Alba Fehérvárnak más céljai lesznek a bajnokságban – előrébb is tartanak a felkészülésben. Az egyik cél az volt, hogy a fiatalok több játéklehetőséget kapjanak, gondolok itt a Kucsera Dánielre és a Molnár Dánielre. Helyt álltak, bizonyították, hogy bizonyos feladatokat rájuk lehet bízni. Másik fontos tervünk a mai meccset illetően az volt, hogy az amerikai légiósunk mind támadásban, mind védekezésben még jobban megismerje a rendszerünket. Ehhez még idő kell, de e téren is jó úton haladunk. Harmadik célunk az volt, hogy elsősorban az új emberek megtanulják azt, hogy mikor, melyik játékot kell hívni, kinek mit szabad, kinek mi az erőssége. A húsz pontos vereség valahol reális, de nem szabad ebből messzemenő következtetést levonni, hiszen nem teljes rotációval voltunk. Djordje Dzeletovic próbajátékon szerepelt nálunk, de tőle elköszöntünk, ma már nem lépett pályára. Három hetünk van arra, hogy összeálljon a gárda, de sajnos balszerencsénk van amiatt, hogy most kell még új játékos után keresgélni. Ennek ellenére bízom a játékosaimban, mindenkinek kiváló a hozzáállása. Dolgozunk tovább, jövőhéten három edzőmérkőzést is játszunk. 

Alba Fehérvár – KTE-Duna Aszfalt 85 – 65 (34 – 25, 16 – 14, 20 – 13, 15 – 13)
Férfi kosárlabda NB I. A, felkészülési mérkőzés
2019. szeptember 06. péntek, 18:00
Alba Regia Sportcsarnok, Székesfehérvár

Alba: Ljubicic 8/6, Guyton 25/9, Awogbemi 1, McDuffie 21/9, Csorvási 7. Csere: D. Smith 9/9, Molnár M. 4, Takács Martin 2, Lukács 4, Keller I. 2, Varga M. 2, Polster. Edző: Jesus Ramirez 

KTE: Williams 12/6, Derasimovic 17/3, Karahodzic 11, Kucsera 5/3, Wittmann 7/3. Csere: Révész 8, Molnár D. 2, Vukcevic 1, Lewis, Fülöp 2. Edző: Forray Gábor.

(Vizi Zalán. Fotó: ktekosar.hu archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés