kesport.hu

SG Kecskemét Futsal: Nagy Roland élvezi a játékot Kecskeméten

A Rubeola FC Csömör elleni bajnoki találkozó előtt csatlakozott az SG Kecskemét Futsal csapatához a rutinos Nagy Roland. A 30 esztendős játékos Budapesten testnevelő, illetve az NBI-es Tolna-Mözs női futsalcsapatának edzője. Mindezen elfoglaltságai mellett is motiváltan érkezett Koós Károly legénységébe, és úgy gondolja, hogy nem lesz gond a szezon elején kitűzött céllal, a bennmaradással az élvonalban.

 
Hogyan jött a megkeresés, miért a SG Kecskemét Futsalt választottad?
 
Tavaly a még NBI-es Szigetszentmiklós játékosa voltam, de ők nem tudták vállalni a folytatást az élvonalban. Koós Károllyal, a kecskemétiek vezetőedzőjével együtt jártunk futsal edzői tanfolyamra, onnan ismerjük egymást. Ő keresett meg, hogy szívesen látna a csapatában. Volt egy másik ajánlatom is az Aramis SE-től, de végül az SG Kecskemét Futsal ajánlata volt kedvezőbb számomra, így kerültem a csapathoz.
 
Hogyan érzed magad Kecskeméten, mennyire sikerült a beilleszkedés?
 
Még csak egy meccsen tudtam pályára lépni a fiúkkal, de az edzéseken úgy éreztem, hogy megvan az összhang. Mindenki barátságosan fogadott, úgy gondolom, hogy könnyedén megy majd a közös munka. Élvezem a játékot itt, szeretném a legjobb tudásommal szolgálni a csapatot.
 
Hogyan látod a csapat esélyeit? Mi az, amin még javítanotok kell?
 
Motivált fiatalokból áll a keret, és emelett van sok technikás játékos is. Elsősorban szerintem az NBI-es ritmust kell felvenni, hiszen sokkal gyorsabban kell reagálni itt egy-egy szituációban. Ha az erőnlét rendben lesz, és a maximális koncentráltság is fejben, akkor úgy gondolom, hogy az alapvető célkitűzést, az élvonalban való bennmaradást tudjuk teljesíteni!
 
Az Aramis SE érkezik hétfőn Kecskemétre. Hogyan készültetek? Te személy szerint mit vársz?
 
A Fradi elleni meccsüket személyesen tekintettem meg, edzői szemmel is elemeztem. Masszív csapatnak gondolom őket, szerintem eddig nem jött ki nekik a lépés. Jó lenne, ha nem ellenünk kezdenék el gyűjtögetni a pontjaikat, ezért az elmúlt napokban sok munkát tett bele a csapat, hogy itthon tudjuk tartani a győzelemért járó egységeket. Természetesen a győzelem az elsődleges cél számunkra, szeretnénk megörvendeztetni a kecskeméti közönséget, és erre minden esélyünk megvan!

SG Kecskemét Futsal – Aramis SE
Férfi futsal NBI., 3. Forduló
2019.09.09., hétfő 19:00
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok (Olimpia utca 1/a)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés