kesport.hu

Nagy hátrányból jött vissza, végül egy ponttal kikapott a KTE-Duna Aszfalt

Kedden ismét edzőmeccset játszott a KTE-Duna Aszfalt, ezúttal a MAFC gárdája látogatott a Messzi István Sportcsarnokba. Forray Gábor tanítványai egy pontos vereséget szenvedtek, így még mindig nyeretlenek a felkészülés során. Képgaléria hamarosan!!

Újabb próbajátékossal, Bozo Djurasovic-csal, és a fiatal Nikola Vukcevic-csel a kezdőcsapatban vágott neki a találkozónak a Kecskemét. Djurasovic hamar beköszönt egy triplával, majd Wittmann is berámolt egyet, ennek ellenére uralta az első negyedet a MAFC. A 8. percben a fővárosiak már tíz ponttal, 14-24-re vezettek, de a Nikola óriási hárompontosával, és Karahodzic zsákolásával zárkóztak a hazaiak, 21-26. 

Vendég triplára újra Nikola és Djurasovic válaszolt a triplavonalon túlról, 27-29, azonban egy 8-0-ás MAFC-rohammal visszaállt a tíz közte, 27-37. A negyed végére már három budapesti is három faultnál járt, ami azért tűnt veszélyesnek, mert csak kilenc játékossal érkeztek a vendégek, de ez sem zavarta meg őket abban, hogy húsz perc alatt meghaladják az 50 dobott pontot. A szünetre 43-51-es állással vonultak a felek. 

A második félidő elején kicsit beragadt a KTE, míg a túloldalon többen már 10 pont fölött termeltek; közülük a legeredményesebb, Csadai triplájával 45-59-re lépett el a MAFC. A 26. percben Derasimovic vette vállára csapatát, okos ziccerét követően 52-62-nél hiába kért időt a vendég mester, a szerb újabb pontjaival, valamint Williams zsákolásával előbb minimálisra csökkentette hátrányát a Kecskemét, majd a vezetést is átvette Nikola sikeres kétpontosát követően, 67-66. 

Dobópárbajjal indult a záró felvonás, Csadai triplájára Derasimovic válaszolt azonnal – ekkorra mindkét játékos már 19 pontot termelt. Molnár gyorsindításos kosarával egalizáltak a hírös városiak, majd Wittmann és Williams is távolról voltak eredményesek, így a 36. percben 86-80 volt az állás. Innen viszont felállt a Pest megyei gárda, és visszavette az előnyt. Az utolsó másodpercekben egy pontos hátrányban a győzelemért támadhattak a kecskemétiek, de már nem találtak a gyűrűbe, így a MAFC nyerte a felkészülési mérkőzést. A vége 88-89.

Forray Gábor (KTE, vezetőedző): – Úgy kell csapatot építenünk, mintha augusztusban lennénk. Most érkezett egy új ember 4-es posztra, ráadásul ő nem olyan típusú játékos, mint akivel elkezdtük a felkészülést. Szemmel látható, hogy nem megy zökkenőmentesen a játék, be kell építeni az újakat. Az a legfontosabb, hogy senki ne veszítse el a hitét és a türelmét, még rengeteg munka vár a csapatra. Voltunk már nehéz helyzetben az évek során, eddig is megoldottuk ezeket, és most is meg fogjuk. Embert próbáló feladat lesz, sürget az idő, és azon leszünk, hogy minél hamarabb megtaláljuk az optimális megoldást, hogy a lehető legjobb kerettel tudjunk nekivágni az új szezonnak. 

Wittmann Krisztián (KTE, csapatkapitány): – Rengeteg pontot kaptunk, nem volt jó a védekezésünk. Elég sok probléma van a háttérben, voltak légióscserék is, és ez nem az a csapat, amelyik tavaly játszott. Mindenki az összeszokottsággal szokott minket „vádolni”, hogy nekünk egyszerű a dolgunk, mert régóta együtt van a brigád…hát az új szezonban ezt biztos nem fogjuk megkapni. Elég sokat kell még dolgoznunk, hogy a játékunk összeálljon.

KTE-Duna Aszfalt – MAFC 88 – 89 (21 – 26, 22 – 25, 24 – 15, 21 – 23)

Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés

Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét

KTE: Djurasovic 8/6, Derasimovic 21/9, Nikola 9/6, Karahodzic 14, Wittmann 14/9. Csere: Williams 9/6, Révész 8, Molnár 5, Kucsera -. 

MAFC: Katona 16/6, Tóth 18/3, Lakits 5/3, Csadai 22/12, Harazin 14. Csere: Misek 12, Bordács 2, Herló -, Bartha -.

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés