kesport.hu

Hivatalosan is megnyitották Kecskemét legújabb sportközpontját – képekkel

Ugyan szeptember 2-án már megnyitotta kapuit a Balla József Sportközpont, de szeptember 11-én hivatalosan is felavatták Kecskemét legújabb edzőtermét.

A PSE-Modern Home-Kecskeméti Birkózó Csapata szeptember elején új otthonba költözött. A Könyves Kálmán krt. és a Kiskőrösi út sarkán található az új mozgáscentrum, mely egy durván 150 négyzetméternyi küzdőtér mellett modern zuhanyzókkal és öltözőkkel, edzői irodákkal, illetve erősítő résszel van felszerelve. 

A rendezvényen tiszteletét tette Szabó Károly, a Pénzügyőr küzdősport szakosztályának vezetője, Zachár Attila, szakosztály ügyvezető, Virág Lajos, a Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója, valamint Király József, önkormányzati képviselő. 

A Balla József Sportközpont ünnepi avatóját Banó Csaba, a PSE birkózó szakosztály vezetője nyitotta meg. Beszédében elmondta: Az új edzőterem kétszer akkora, mint az előző otthonunk, és ez lehetővé teszi, hogy növeljük a Pénzügyőr birkózóinak létszámát. Minőségi fejlődést is eredményezhet az új sportközpont, hiszen a haladó csoportoknak már kicsi volt az előző terem. Emellett szeretnénk a környékbeli klubokkal is szorosabbra fűzni a kapcsolatunkat, és ebben az új épületben regionális edzéseket tudunk tartani.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hogy honnan ered a sportközpont neve, arra is választ adott a szakosztályvezető: Balla József lett a sportközpontunk névadója, ezzel tisztelgünk előtte. Balla József közel két évtizedig volt Kecskeméten edző – ez idő alatt a város az ország egyik legeredményesebb birkózó fellegvára volt – valamint fantasztikus sporteredményeket ért el. Nemcsak a szőnyegen, hanem azon kívül is segített bennünket, és nagyon reméljük, hogy a személyisége, illetve az alázata ránk, és a fiatalokra átragad.

Ezt követően Szabó Károly is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott minket az elmúlt években. – kezdte mondanivalóját a szakosztályvezető. Gyönyörű sportág a birkózás, és ehhez igyekszünk minden feltételt megteremteni. Olyan értékeket találhatnak a birkózásban a fiatalok, amiket nagyon nehéz máshol megszerezni. Sok bajnokunk ennél jóval szerényebb körülmények között kezdte, ezért boldog vagyok, hogy egy ilyen méltó sportközpontba költözhettek a szakosztály tagjai. 

A beszédeket követően bemutató edzést tartottak a PSE fiatal birkózói. 

A Pénzügyőr szeretettel vár minden birkózni vágyó fiatalt, érdeklődni ezen a telefonszámon lehet: 06 20 431 4660

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés