kesport.hu

SC Hírös-Ép: Gólzáporos és igazságos döntetlen Kerekegyházán

Zsinórban negyedik alkalommal lépett pályára idegenben az SC Hírös-Ép, Kovrig Ákosék ezúttal a Kerekegyháza második csapatához látogattak. A mérkőzést mindkét csapat tíz emberrel fejezte be, de egy izgalmakkal teli, gólzáporos (3-3) döntetlent láthattak a nézők. 

Nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok a találkozóba. Már a 2. percben megszerezhette volna a vezetést a Kerek, ám Borbély hatalmasat hárított. A hazaiakkal ellentétben a Hírös-Ép rögtön az első helyzetét kihasználta, egy jobb oldali beadást Király továbbított a kapuba, 0-1. Négy minutummal később megduplázta előnyét a vendég gárda; Király szenzációs keresztlabdát adott, majd óriási sprintet vágott le, így ő ért oda elsőként Maczelka beadására, és meglőtte második gólját, 0-2. A kerekegyháziak azonban már az első félidő felére ledolgozták hátrányukat, előbb egy kapusról középre kipattanó labdát Malik zúdított a felsőbe, 1-2, majd egy indítást követően Gavula nyert versenyfutást, aki szépen helyezte el a hálóőr mellett a játékszert, 2-2. Három perccel később aztán ismét a vendégek lőttek gólt, a rutinos csatár, Lantos előtt pattant fel úgy a labda, hogy kapáslövése védhetetlen volt, 2-3. A szünetig újabb találat nem esett. 

A második felvonás elején több helyzetet is kihagytak a kerekiek, de a 60. percben ismét egalizálni tudtak, miután Árvai nagyszerű kiugratását Gavula higgadtan értékesítette, 3-3. Ezután a rangadóhoz méltó feszült légkör kiéleződött, ami két piros lapot eredményezett. A hazaiak részéről Szakál a 68., míg a hírös városiak oldalán Forgó a 81. percben mehetett idő előtt zuhanyozni. Itt is ott is akadtak még komoly gólszerzési lehetőségek, azonban az igazságosnak mondható döntetlen megmaradt a hármas sípszóig. 

A következő fordulóban az SC Hírös-Ép a KHTK II. együttesét fogadja hazai környezetben. 

Kovrig Ákos (Hírös-Ép):Ez a mai mérkőzés rangadó volt, és a csapatom már megmutatta, hogy le tud hozni ilyen találkozókat idegenben is. Az első negyed órában két góllal vezettünk, de sajnos a Kerek hamar egyenlített. Nagyon nyílt sisakos, küzdelmes összecsapás volt, az eddigi legkomolyabb erőpróbánk. Voltak hiányérzeteim: ha jobban összpontosítunk és merünk bátrabban futballozni, akkor nyerhettünk volna, illetve sajnos a hazaiak lelkesedésben és hozzáállásban némelyik játékosomnál többet mutattak. Azt gondolom, a pontosztozkodás ellenfelünk számára értékes egy pontot, míg nekünk elveszített kettőt jelent, de összességében reális az iksz. Megyünk tovább, jövő héten a Kiskunfélegyháza II. csapatát fogadjuk, és reméljük, hogy nyerni fogunk.

Kerekegyházi SE II. – SC Hírös-Ép 3 -3 (2 – 3)
Labdarúgás, megye II. o. Észak, 4. forduló
Kerekegyháza, Borbás Gáspár Sporttelep

Kerekegyháza: Fekete – Fejes, Szakál, Virág, Malecz, Malik, Gavula, Garaci, Boronkay (Gazdag 85’), Kasztel (Kunsági 46’), Árvai. Edző: Gazdag Attila 

SC Hírös-Ép: Borbély – Forgó, Kovrig (Szabó 46’), Maczelka (Tóth 84’), Lantos (Sudár 59’), Kitl, Varga (Kürtösi 46’), Király, Torbavecz, Botos (Kövecs 74’), Horváth. Edző: Kovrig Ákos. 

Gólszerzők: Malik (15’), Gavula (22’, 60’), illetve Király (5’, 9’), Lantos (25’)

Sárga lapok: Árvai (30’), Gavula (87’), illetve Torbavecz (46’), Kürtösi (85’)

Piros lapok: Szakál (68’), illetve Forgó (81’). 

(Vizi Zalán/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés