kesport.hu

Kikapott Hatvanban a KTE-Piroska Szörp

Nem indult jól a bajnoki szezon az érmes álmokat dédelgető kecskeméti férfi kézilabdázók számára. Gyenge első félidőt követően feltámadt ugyan a hírös városi alakulat, ám az újonc Hatvan már nem engedte kiénekelni a szájából a sajtot, egy góllal megnyerte a szezonnyitót.

Szabó Martin fogott ziccert mindjárt az első percben, és kimondottan jó előjelnek tűnt, hogy Sándor Roland lövését magabiztosan tolta a vonalon kívülre. Akkor még senki nem gondolta, hogy a fiatal Szabó a továbbiakban keveset találkozik majd a labdával.

A Hatvan gyorsan magához ragadta a vezetést, hamar hintett három gólt, a vendégek ekkor csupán Bíró büntetőjével igyekeztek felzárkózni. Bizonytalanul, kapkodva játszott a Kecskemét, míg a hazaiak nyugodtan játszva tartották a megszerzett előnyt. Az már az első negyedórában világossá vált, hogy Hudák Henrik kapuját nehéz lesz bevenni – a rutinos hálóőr remekül olvasta az ellenfél szándékát. Itt érdemes megjegyezni, hogy újonchoz képest igen veretes sorral állt ki a Hatvan; Hudák mellett Buday Dániel, Padla József és Sándor Roland neve is ismerősen csenghet a kézilabdabarátok számára.

A 11. percben Szabó Martin hetest hárított, ezt követően Berkes és Bíró vette hátára a csapatot, és egalizálni tudott a KTE-Piroska Szörp (7-7). A Kecskemét védekezésével komoly gondok adódtak az első játékrészben, így fordulhatott elő, hogy újra hármat tett közé a Hatvan. A 23. percben Ocsovai vezetőedző kapust cserélt, ám a védekezési hibák ellen Podobának sem volt orvossága, így a Hatvan másfél perccel a játékrész vége előtt hattal is vezetett. Az utolsó percben megrázta magát a KTE, és 16-12-re mentette a félidőt.

A második etapra nagy elánnal jött ki a Kecskemét, előbb Csordás Marcell vágta be a ziccert, majd Podoba hárított hetest. Füstös és Csordás zárkóztatta a vendégeket egy gólra, ám ekkor ziccert hibázott a KTE, majd Buday értékesített hetest, így újra el tudtak lépni a hazaiak.

Egyetlen percig sem vezetett a Kecskemét, ám rendre ott volt a Hatvan nyakán, de a döntő pillanatokban az Ocsovai-legénység számításába rendre hiba csúszott. Tovább nehezítette a vendégek helyzetét, hogy Mazákot kizárták a 45. percben, ezzel együtt az 52. percben 25-25-öt mutatott az eredményjelző. A végjátékban azonban hetest és ziccereket hibázott a Kecskemét, ráadásul emberhátrányban vágott neki az utolsó másfél percnek – Szrnka kapott kétperces kiállítást – így Podoba hiába fogta meg a hazaiak utolsó ziccerét, a döntetlenért indított utolsó támadást lesáncolták a hazaiak, így a Hatvan megérdemelten nyerte meg a találkozót (29-28).

Ocsovai Zsolt, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője így nyilatkozott a lefújást követően: – “Nagyon el vagyunk keseredve, nem így terveztük az első bajnoki mérkőzést. Csak saját magunkat okolhatjuk, mert amit a csapat az első félidőben bemutatott, az nagyon messze volt attól, amit valójában tudunk. A második félidőben szépen dolgoztak a fiúk, úgy ahogy egy csapatnak kell, de döntő helyzetekben hibáztunk. Bízom benne, hogy ez a pofon jókor jött, és ráébreszti a gárdát, hogy ennél sokkal-sokkal több kell a bajnokságban. Jövő héten otthon javíthatunk.”

Hatvani KSZSE – KTE-Piroska Szörp 29 – 28 (16 – 12)
Férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 1. forduló
Vezette: Nagy, Túróczi
Kodály Zoltán Ált. Isk. sportcsarnoka, Hatvan, 200 néző

A Kecskemét gólszerzői: Berkes 3, Bíró B. 8, Csordás 3, Füstös 7, Kátai 4, Tóth N. 3.

Kiállítás: 4 ill. 16 perc.
Hétméteresek: 7/5 ill. 6/5

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés