kesport.hu

Öttel is vezetett, végül meglepő vereséget szenvedett a KNKSE

Vasárnap a kecskeméti női kézilabdázók számára is elkezdődött a bajnokság. Varga József tanítványai a Balmazújváros együttesét fogadták a Messzi István Sportcsarnokban. Előzetesen a KNKSE volt a mérkőzés favoritja, de két góllal a vendégek győzedelmeskedtek. 

Álomszerűen indította első bajnokiját a KNKSE, ugyanis a Kecskemétre visszatérő balátlövő, Palotás Fanni góljával indult a találkozó, majd Tóth Lilla és Palotás újabb találatával két percet követően már hárommal vezettek a hazaiak. Ezt követően fordult a kocka, és egyenlített a Balmazújváros, 4-4. Pálinkás Viktória a kapuban szenzációs védéseket mutatott be, de támadásban sok volt az eladott labda, így a 10. percben Varga József 6-6-nál időt kért. Pénzes Laura két góljával ismét kezdett ellépni a Kecskemét, 9-7, és ezúttal a hajdúságiak kértek időt. Túl a játékrész felén Gulyás Vanda értékesített egy szép akciót, amivel már öttel mentek a hírös városiak, 14-9. Palotás egy félidő alatt bizonyította, hogy jó igazolás volt, 5 egységnél járt 30 percet követően, azonban az utolsó percekben a Balmaznak sikerült csökkentenie a különbséget. A szünetre 18-15-tel vonultak a felek. 

Pénzes folytatta a góltermelést kecskeméti oldalon, de a vendégek nagy elánnal vetették bele magukat a második felvonásba, és egy gólra megközelítették ellenfelüket, 20-19. Görcsössé vált a kecskemétiek játéka, és a 42. percben hosszú idő után újra egalizáltak a balmazújvárosiak, 23-23. A vezetést viszont nem sikerült átvennie a vendégeknek, sőt, Palotás találatával visszaállt a három gólos fór, 28-25. Ekkor viszont Tóth Angelika vezérletével nemcsak, hogy újra egyenlítettek a balmazújvárosiak, de először a meccsen a vezetést is átvették, 28-29. Az utolsó percre már két gólos ’újvárosi előnnyel fordultak a csapatok, és a vége 31-33 lett. Nem várt vereséggel kezdte a szezont a KNKSE. 

Varga József (A KNKSE vezetőedzője):Ott folytattuk, ahol a felkészülést abbahagytuk, illetve ami az alapozásunkra jellemző volt: nulla védekezés és megpróbálunk több gólt lőni, mint az ellenfél, Úgy gondolom, hogy az a sportoló, aki a saját sportágához nem áll hozzá kellő alázattal, annak következményei vannak. Nem tudom, hogy most hányan szégyellik magukat a csapatból, de én mindenkitől elnézést kérek, és szégyellem magam, hogy egy ilyen értékelhetetlen, játéknak nem igen nevezhető „valamivel” rukkoltunk elő az első mérkőzésünkön. Amellett, hogy rengeteg munka vár ránk, ott a feladat, hogy ezt a biztosnak tűnő, elvesztett két pontot a következő meccseinken ledolgozzuk.

Palotás Fanni (A KNKSE játékosa):Gratulálok a Balmazújvárosnak! A védekezésünk szörnyű volt, valamint négy hétméterest is kihagytunk fontos helyzetekben. Keményen kell dolgoznunk, hogy ezt kijavítsuk.

Dajka István (A Balmazújváros vezetőedzője):A forduló, vagy talán az elkövetkezendő hetek legnagyobb meglepetését arattuk. Nem várt győzelmet értünk el, de nagyon jót tesz ez most a csapategységünknek. Két héttel ezelőtt 17 góllal kaptunk ki a Kecskeméttől felkészülési meccsen, ami előre vetítette, hogy az első fordulóban nehéz pillanatok elé nézünk a KNKSE ellen. Ez sokáig így is volt, hiszen többnyire mi szaladtunk az eredmény után, de a játékosaim szívós munkával megteremtették azt, hogy a végjátékban győzedelmeskedni tudjunk.

Zavaczki Boglárka (A Balmazújváros játékosa):Nagyon örülök a győzelem miatt. A meccs kulcsa az volt, hogy kevés technikai hibával játszottunk támadásban. Védekezésben voltak hibák, de mindenki megtalálta az embert, és egy jó meccset vívtunk. 

Kecskeméti NKSE – NKK Balmazújváros 31 – 33 (18 – 15)
Női kézilabda, NB I/B. Keleti-csoport, 1. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Héjja, Kónya

KNKSE: Palotás 8 (1), Pénzes 7 (2), Orell 6 (1), Gulyás 4, Németh 2, Maláti 2, Kaiser 1, Tóth L. 1.
Hétméteresek: 8/4, illetve 4/3
Kiállítások: 8 perc, illetve 12 perc.

(Vizi Zalán, fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés