kesport.hu

Futsal: a második félidőben őrölte fel a Haladás a kék oroszlánokat

Hétfőn a 4. fordulóban Szombathelyen volt jelenése a kecskeméti futsalosoknak. Igazi oroszlánbarlangban kellett megmutatnia tudását a Koós-legénységnek, körülbelül 800-1000 Haladás szurkoló biztatta Dróth Zoltánékat a helyszínen.

Az első játékrészben méltó ellenfele volt a bajnoki címre is esélyes Haladás VSE-nek a kecskeméti alakulat. Habár a hazaiak domináltak, és minden egyes támadásukban benne volt a veszély, azért a hírös városiak meglódulásaira is oda kellett figyelniük. A kapuban Tombácz adta a stabilitást, míg elől Csamangó és Dobosi voltak leginkább veszélyesek. Az első etap hajrájában időt is volt kénytelen kérni a szombathelyi vezetőedző, ám nem tudták megtörni az SG Kecskemét Futsal védelmét, így 0-0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A folytatásban gyorsan góllá érett a hazai fölény. Dróth Zoltán fordult kapura, és ezúttal nem is hibázott, 1-0. Nem sokkal később egy szögletvariáció után Simic volt eredményes, 2-0. A kecskeméti védelem eztán egyre többet hibázott, és sorra használta ezt ki a jó erőkből álló Haladás. Előbb Hajmási, majd újra Dróth volt kíméletlen, góljaikkal már eldőlni látszott a három pont sorsa, 4-0. Ezután még a szerencse is a hazaiak mellé pártolt: kipattanó és megpattanó lövésekkel növelték tovább előnyüket, ezzel kialakítva a 6-0-ás végeredményt.

Koós Károly, az SG Kecskemét Futsal vezetőedzőjének értékelése: Az első félidőben az eltervezetteket végrehajtottuk tökéletesen. Zárt védekezésből indítottunk veszélyes támadásokat, jól zártuk a passzsávokat, ha pedig átlövés jött, akkor Tombácz állta a sarat. A második félidőben az első gól döntő volt. Ez a lábak között elsuhanó Dróth-találat a csapat hitét megtörte. Sajnos eztán felőröltek bennünket. A múlt héten el kellett marasztalnom a csapatot, most viszont dicséret jár nekik! Kivívtuk a közönség szimpátiáját is, nagy tapsot kaptunk. Elmondásuk szerint még eddig senki nem védekezett olyan hatékonyan ellenük, mint mi. 

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 6-0 (0-0)

férfi futsal NBI., 4. forduló
2019.09.16., 18:30
Szombathely, Haladás sportcsarnok

Haladás: Alasztics (k) – Horváth, Simic, Moura, Gerencsér, Melo, Hajmási, Sipos, Dróth, Péter, Vas, Martínez, Vidák, Gyimesi (k).

Kecskemét: Tombácz (k) – Csamangó, Kovács J., Rutai, Dobosi, Deák, Nagy R., Móra, Sallai, Récsei, Maczelka, Csővári (k).

Gólszerzők: Dróth 2, Sipos 2, Simic, Hajmási.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés