kesport.hu

Szenzációs második félidei teljesítményével győzött a KTE-Piroska Szörp

Pénteken rendezték a KTE-Piroska Szörp első hazai találkozóját a 2019/20-as bajnoki évadban. A kecskemétiek a Nyíregyháza együttesét fogadták, és a második félidőben elsősorban egy 7-0-ás hazai rohamnak köszönhetően a KTE otthon tartotta a pontokat.

Képek hamarosan!

Füstös Attila távoli bombagólja indította a találkozót, de a vendégek két támadásból megfordították az eredményt, 1-2. A Kecskemét új igazolásai hamar főszerephez jutottak, előbb Nagy Máté értékesített egy hétméterest, majd Csordás Marcell volt eredményes gyorsindításból, 3-2. A 7. percben emberhátrányba került a KTE, amit hatékonyan használtak ki a nyírségiek, és visszavették a vezetést. Ocsovai Zsolt tanítványaitól már a meccs elején többször láthattuk a felkészülés során sokat gyakorolt hét a hat elleni taktikát támadásban, ennek ellenére a félidő első fele nem hozott sok gólt, 4-5. A szintén nyáron érkező Bíró Balázs is remekül játszott, tanári passzai közül az egyiket Tóth Norbert, a másikat Csordás váltotta gólra, 7-7. A játékrész utolsó perceiben Füstös révén ismét a hírös városiaknál volt az előny, ám a szünetre döntetlennel vonultak a felek, 11-11. 

A kecskeméti kapus, Podoba János védésével indult a második felvonás, ennek ellenére villámgyorsan, négy perc alatt ellépett ellenfelétől a Nyíregyháza, 12-15. Ocsovai időkérése azonban átlendítette a gárdát a holtponton: a kecskemétiek 7-0-ás rohammal válaszoltak. Hétméteresből találtak újra kapuba a vendégek, de nem sokkal később Gepa nagyszerű centerakciójával már hattal, 22-16-ra mentek a hazaiak. Nagyon stabil volt a Kecskemét védekezése, a nyírségiek teljesen összeestek, és az 55. percben Szrnka góljával még mindig tartotta a hatgólos fórt a KTE. A Nyíregyházának még sikerült ráijesztenie a hazai közönségre, hiszen feljöttek háromra, de a lényegi kérdések ekkorra már eldőltek. A vége 27-24 lett. 

A találkozó közvetítése itt: https://youtu.be/JQphhrR6M_E

Ocsovai Zsolt (Kecskemét):Gratulálok a csapatomnak! Nagyon jól küzdöttek, és nyomokban sem volt látható a játékosokon az, ami múlt héten a vereségünket okozta. Örülök, hogy a csapat ennyire felszívta magát. A védekezésünk stabil, a kapusteljesítményünk kiváló volt. A második félidő elején bennragadtunk az öltözőben, három góllal elment a Nyíregyháza, de egy 7-0-ás rohanással megfordítottuk az állást, és az előnnyel szépen sáfárkodtunk. Sajnos az utolsó másodpercekben megint kaptunk egy olyan gólt, mint tavaly Balassagyarmaton (az utolsó másodpercben félpályáról talált be a Gyarmat – a szerk.) Ilyen hibát nem lehet elkövetni, mert mérkőzések múlhatnak rajta, de szerencsére ez ma nem így volt.

Varga Zsolt (Nyíregyháza):Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez! A semleges nézők egy jó kézilabdameccset láthattak. Összességében jól játszottunk, az első félidőben szinte végig vezettünk. A második játékrész elején is jók voltunk, nagy előnyre tettünk szert, de ekkor volt egy üresjáratunk, ami miatt megfordította a KTE a meccset. Saját magunknak köszönhetjük ezt a vereséget, mert ilyen kiélezett összecsapáson nem szabad így leblokkolni. A továbbiakban ettől sokkal koncentráltabban kell kézilabdáznunk. 

KTE-Piroska Szörp – Nyíregyházi SN KFT 27 – 24 (11 – 11)
Férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 2. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Bába, Horváth P.

Kecskemét: Tóth 8, Füstös 5, Bíró 3, Csordás 3, Nagy M. 3 (3), Kátai 2, Berkes 1, Mazák 1, Szrnka 1.

Nyíregyháza: Stáb 6, Szűcs 4, Gidai 3, Varga 3 (2), Pánczél 2, Nagy L. 1, Erdős 1, Kurbely 1, Dobó 1, Gubó 1, Vasas 1.

Hétméteresek: 4/3, illetve 3/2.
Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc.

(Vizi Zalán. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés