kesport.hu

Hatot lőtt az Andráshidának a KTE HUFBAU a kupában

A KTE HUFBAU a Magyar Kupa 6. fordulójában kapcsolódott be a sorozatba, ahol a megye I-es Andráshida vendégei voltak. A továbbjutást végig magabiztos játékkal hozta a kecskeméti alakulat.

Zoran Kuntics ígéretéhez híven több olyan játékosnak is lehetőséget adott, akik eddig kevesebb percet kaptak a bajnokságban. Érezhetően mindenki élni szeretett volna a bizalommal, így az első perctől nyomást gyakoroltunk a hazaiakra. A labda főleg nálunk volt, illetve az Andráshida térfelén pattogott, de az első húsz percben még jól tartották magukat a hazaiak. Innentől egyre inkább benne volt a levegőben a gól, ami a 26. percben meg is született. Barna tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, a megítélt büntetőt Asztalos értékesítette (0-1). A folytatásban egyre inkább érett a második gól is, Vladul Stefan előtt például két helyzet is adódott, ám a hálót végül Karacs zörgette meg, aki a 43. percben életerős löketet küldött 17-ről a bal felsőbe (0-2).

A második félidő elején gyakorlatilag el is döntöttük a továbbjutást, Szabó ugratta ki egyedül Erdeit, aki tisztán vezethette a kapusra a labdát, majd ki is lőtte a hosszút (0-3). A folytatásban nem forgott veszélyben a vezetésünk, a lelkesen küzdő hazaiak kapura lövésig sem jutottak el, inkább előttünk adódtak helyzetek, de ezek sokáig kimaradtak. Az utolsó percekre aztán szétesett az Andráshida, amit több góllal is kihasználtunk. Előbb Szabó oldalszabadrúgását Vladul fejelte a kapuba közelről (0-4), majd a középkezdés után azonnal labdát szereztünk, Barna beadása aztán Kalamárról pattant a kapuba (0-5). A meccset egy újabb bombagól zárta, Szalai Gábor jó 30 méterről lőtt ballal a léc alá (0-6).

A KTE HUFBAU ezzel a legjobb 64 között várja immáron újabb ellenfelét a kupában.

Tarr Andráshida SC – KTE HUFBAU 0-6 (0-2)

Magyar Kupa 6. forduló, Andráshida

ASC: Kiss – Horváth, Kalamár, Balla, Fábián (Cséber 78.) – Czafit, Tóth (Szinay 72.) – Bakó, Molnár (Czotter 60.), Temlén – Szabó M.

KTE: Kunsági – Tamaskó (Szabó G. 67.), Asztalos, Urbán, Grünvald (Fehér 46.) – Peres, Szabó D., Karacs (Szalai 60.), Erdei – Vladul, Barna.

Gól: Asztalos (26. – büntető), Karacs (43.), Erdei (46.), Vladul (85.), Kalamár (86. – öngól), Szalai (90.)

Dobos Sándor (Tarr Andráshida SC):

„Gratulálok a Kecskemétnek, teljesen megérdemelt a győzelmük, valóban jobb csapat. Fiatal csapatunknak még korai volt egy ilyen NBIII-as csapattal találkozni. Tudunk ennél jobban és bátrabban futballozni, az utolsó pár perc nem kellett volna, amikor három gólt is kaptunk.” 

Zoran Kuntics (KTE HUFBAU):

„Tudtuk, hogy egy fiatal társaság lesz az ellenfelünk. Megbeszéltük, hogy csak a továbbjutás lehet a cél. Fontos volt, hogy ilyen magabiztossággal tudtuk megnyerni ezt a meccset, rúgtunk szép gólokat is. Én elégedett vagyok az eredménnyel és a hozzáállással is. Szeretnénk még egy-két kört menni a kupában, úgyhogy jó lenne olyan ellenfelet kapni, mely ellen erre reális esélyünk is van.”

(kecskemetite.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés