kesport.hu

Döntetlennel ment tovább a Magyar Kupában a KNKSE

Orosházán lépett pályára a Magyar Kupa második fordulójában a KNKSE. A mérkőzés döntetlennel ért véget, így a szabályok értelmében a vendégcsapat, a Kecskemét jutott tovább.

Az első félidőben jobbára a támadójáték jellemezte a mérkőzést. Mindkét csapat nagyon sok gólt lőtt, ez betudható a sok hibának, melyet védekezésben vétettek a csapatok. A szünetre 19-18-as eredménnyel vonultak a játékosok.

A második játékrészben végig fej-fej mellett haladt a két alakulat. Nagyobb gólkülönbséget egyik fél sem tudott kialakítani, így a végjáték is nagyon kiélezett volt. Az utolsó percekben mind az orosháziak, mind a kecskemétiek megnyerhették volna a találkozót, végül 29-29-es döntetlen született.

Ugyan számszerűsítve nem nyert, mégis a Kecskeméti NKSE jutott tovább. A versenykiírás értelmében ugyanis, ha az azonos osztályban szereplő együttesek kupameccsén döntetlen születik, akkor a vendégcsapat léphet tovább a következő fordulóba. 

Varga József (KNKSE, vezetőedző): – Nagyon sok gólt kaptunk az első félidőben, különösen a vonalról. A végjátékban pontosabbak voltunk, illetve sorsdöntő szituációkban védett nagyokat kapusunk, Pálinkás Viktória. Ennek köszönhetően döntetlenre mentettük a találkozót, így a továbbjutás is meglett. 

Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club – Kecskeméti NKSE 29 – 29 (19 – 18) 

Női kézilabda, Magyar Kupa, 2. forduló
Orosháza, Városi Sportcsarnok
Vezette: Kovács G., Papp B.

KNKSE: Maláti 6, Pénzes 6 (2), Palotás 6, Gulyás 4, Kaiser 3, Karacs 3, Németh 1. 

Hétméteresek: 8/5, illetve 2/2.
Kiállítások: 10, illetve 10 perc.

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés