kesport.hu

Orosházán jutna tovább a Kupában a KNKSE

Remekül kezdte az évet a kecskeméti női kézilabdacsapat, hiszen a Magyar Kupa első fordulójában – meggyőző játékkal – 41-32-re legyőzte a PC Trade Szeged gárdáját. Ma este a 2. fordulóban, idegenben, Orosházán igyekszik kivívni a továbbjutást Varga József csapata.

A kiváló évkezdést rögtön megtorpanás követte, hiszen a KNKSE meglepetésre hazai pályán veszített bajnoki meccset a Balmazújváros ellen (31-33), majd a Kispest ellen sem sikerült pontot szereznie a Soroksári Sportcsarnokban (31-29). Korai lenne temetni a csapatot, azonban mindenképpen figyelemre méltó, hogy a hírös városi alakulat minden találkozón több, mint 30 gólt kapott. Támadásban tehát úgy tűnik, rendben van a csapat, a védekezésen azonban van még mit csiszolni – kétségtelen, hogy Dobó Mónika kapus távozása érzékenyen érintette a csapatot. Pálinkás Viktória igyekszik tartani a frontot, Németh Zsófiának az ifiben is helyt kell állnia (Schneck Réka érkezett volna a nyáron kapus posztra, azonban sérülés miatt kérte szerződése felbontását), tehát a jövőben ezen a poszton mindenképp erősítenie kell a klubnak.

A sorsolás értelmében az Orosháza a 2. körben – ma este – kapcsolódik be a kupaküzdelmekbe. A hazai alakulat a bajnokság első fordulójában 9 gólos vereséget szenvedett Egerben (36-27), legutóbb azonban otthon tartotta a két bajnoki pontot az FTC U19-es gárdájával szemben (30-28).

Varga József vezetőedző (KNKSE): – A győzelem reményében utazunk ma este Orosházára. Kétségtelen, hogy gödörben van a csapat, de a mai találkozón remélem megkezdjük a kilábalást, és – minden fronton – elindulunk felfelé!

A kesport.hu tippje: egygólos vendéggyőzelem!

Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club – Kecskeméti NKSE
Női kézilabda Magyar Kupa, 2. forduló
2019. szeptember 26. csütörtök, 19.00
Orosháza, Városi Sportcsarnok
Vezeti: Kovács G., Papp B.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés