kesport.hu

Visszavágna a tavalyi bronzérmes Algyőnek a KTE-Piroska Szörp

Ezúttal nem sportújságírói frázis azzal kezdeni a beharangozót, hogy nehéz meccs vár a KTE-Piroska Szörp csapatára, sőt – egyáltalán nem lesz könnyű mérkőzése a bajnokságban, hiszen az NB I/B Keleti-csoportja erősebb, mint valaha.

A kecskeméti férfi kézilabdacsapat szombaton a Sport utcában lép pályára, annak az Algyőnek az otthonában, amely tavasszal hat góllal múlta felül a hírös városiakat a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában, ezzel végképp összezúzva a hírös harcosok dobogóról szőtt álmait – és éppen az Algyő szerezte meg a bronzérmet a bajnoki versenyfutásban.

Kiss Olivérék az első fordulóban legyőzték a Fradi U21-es csapatát (32-28), majd döntetlent játszottak az Ózd otthonában (27-27). Keretük meglehetősen veretes, a rutinos kapus, Kiss Olivér mellett Bajorhegyi Ádám, Temesvári János, Varsandán Áron is az algyői keret tagja. 

Ocsovai Zsolt, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője szerint aktuális ellenfelük ereje mégsem az egyéni képességekben, hanem a csapatmunkában rejlik: 

Úgy látom, hogy az elmúlt heti győzelmünk után letették a terhet a fiúk, így abban a reményben utazunk a Sport utcába, hogy a tavaszi, hatgólos vereségünket feledtetni tudjuk. Erre minden esélyünk megvan; bízom egyrészt a fiúkban, másrészt az elvégzett munkában. Hiszem, hogy az az igazi arcunk, amit a Nyíregyháza ellen mutattunk. Épp a tegnapi edzésen került szóba: felállítottunk egy mércét az igen jó erőkből álló Nyíregyháza ellen – ezt a lécet már ne tegyük lejjebb, sem edzésen, sem mérkőzésen. Ami az Algyőt illeti, cseppet sem gyengültek a tavalyi esztendőhöz képest, ugyanakkor valamelyest átalakultak, ám nagyon jól teljesítenek. Mindig is arról voltak híresek, hogy nem elsősorban egyénileg, hanem csapatként működtek remekül, most is erre számítok.

A kesport.hu tippje: három góllal győz a Kecskemét

A mérkőzést a kesport.hu élőben közvetíti!

ContiTech FKSE-Algyő – KTE-Piroska Szörp
férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 3. forduló
2019. szeptember 28. szombat, 18.00
Algyő, Sport u. 5.
Vezeti: Héjja, Kónya

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés