kesport.hu

A 92. percben nyerte meg a meccset a Kiskunhalas a KLC ellen

Szombaton a Kiskunhalas együttesét fogadta a KLC a megyei I. osztály 9. fordulójában. A kecskemétiek szereztek vezetést a találkozón, ám a 92. percben, döntetlen állásnál tizenegyeshez jutott a Halas, és megnyerte az összecsapást.

Tapogatózó játékot hozott az első pár perc, egyik csapat sem kockáztatott. Az első komolyabb helyzet a halasiak előtt adódott, amikor egy beadás után Amariutei Sorin találta magát ziccerben, de Meggyes nagy bravúrral megmentette a kecskemétieket a góltól. Nem sokkal később Szedmák távoli lövése révén a Kecskemétnek is megvolt az első kísérlete. A játékrész utolsó perceiben a KLC szélsője, Major kapott jó ütemű kiugratást, próbálkozását azonban védte a kiskunhalasi kapus, majd Szedmák lőtt ismét a tizenhatoson kívülről, de gól nem született a félidőben. 

A második felvonásban növelték a nyomást a hírös városiak, aminek köszönhetően megszerezték a vezetést. Major gyönyörű passzát Bozsik helyezte el a kapus mellett az 54. percben, 1-0. Négy perccel később Major szerzett labdát az ellenfél térfelén, a szélről jól húzott befelé, de a rövidre tartó lövését magabiztosan védte Gerner. A 66. minutumban viszont egalizált a Halas, egy jó szögletvariációt követően Nagy fejelt a kapuba, 1-1. Az egyenlítés után feljebb kapcsolt a Kecskemét, Bozsik előbb ballal, kicsivel később jobb lábbal vette célba a halasiak kapuját. Úgy tűnt, döntetlennel ér véget a találkozó, ám a 92. percben jött a hidegzuhany a kecskemétiek számára; egy ártatlan előre ívelés során a KLC kapusa letarolta az ellenfél csatárát. A jogos büntetőt Brindza értékesítette, így szerencsés körülmények közepette 1-2-re nyertek a vendégek. 

Nagy Lajos vezetőedző (KLC): – Balszerencsés vereséget szenvedtünk, hiszen a 92. percben egy tizenegyesből szerezte meg a győzelmet a Kiskunhalas. Nagyon jól dolgoztunk a mezőnyben, nem érdemeltünk vereséget. Vezettünk, de egy szögletszituációból egyenlített az ellenfél. 1-1-nél két meccslabdánk is volt, sajnos ezek kimaradtak, és az ellenfél győzött. A hozzáállás és a csapatjáték ismét jó volt. Sok fiatal játékosból áll a keret, ezért ezt az osztályt még meg kell szoknunk, de úgy érzem, jó úton járunk. 

Kecskeméti LC – Faddikorr-Kiskunhalasi FC 1 – 2 (0 – 0)
Labdarúgás, megyei I. o., 9. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion
Vezette: Szalai Zoltán
Asszisztensek: Csatlós Attila Zsolt, Fuhrmann Patrick Bence

KLC: Meggyes – Rákóczi (Vass 86.), Csordás, Faragó (Tóth 47.), Szedmák, Szűcs, Bogár, Zsoldos, Kőrös, Bozsik, Major (Péntek 74.). Edző: Nagy Lajos

Kiskunhalas: Gerner – Nagy G., Edouard, Sorin, Torma (Földes 93.), Grácz (Ács 81.), Agócs, Brindza, Csáki (Miskei 61.), László, Döbrentei (Fenyvesi 12.). Edző: Stetakovic Marinko

Gólszerzők: Bozsik (54.) – illetve Nagy G. (66.), Brindza (92. –  tizenegyesből)

Sárga lapok: Csáki (58.)

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés