kesport.hu

Második meccsén is alulmaradt a Kecskeméti KC

A debreceni  BKG Prima Akadémia látogatott a KKC otthonába. A cívis városiak voltak a találkozó esélyesei, és  végül érvényesült a papírforma, a vendégek 70-49-re verték a hírös városiakat. 

Gyors pontváltásokkal kezdődött a mérkőzés, vendég részről David, a hazaiaktól Burján L. volt eredményes, 2-2.  Ezután egy fokozattal feljebb kapcsolt a debreceni alakulat és gyors egymásutánban hat pontot szereztek, míg a hírös városiak csupán egyet, 3-8.  Kurtz sikeres büntetőjének és bedobott közelijének  köszönhetően kettőre zárkózott a Kecskemét, 6-8.  Ezután a Kecskemétnek lett volna sansza az egyenlítésre, de kétszer is labdát vesztettek, amit mindkétszer ki is használt a Prima, Davidot faultolták, aki higgadtan értékesítette a négy büntetőt, 6-12.  Szinte a szünet végéig tartotta hatpontos előnyét a vendég csapat, de nem sokkal a dudaszó megszólalása előtt Tasi süllyesztett el egy kettest, négyre csökkentve ezzel a különbséget, 12-16.

A második etap rosszul kezdődött a KKC számára, hiszen Lantos két trojkát is bevágott, amire Aldazabal ziccere még rátett egy lapáttal, így már tizenkét egység volt a differencia, 12-24. Hiába szerzett két pontot büntetőből Buzánczky, azonnal jött rá  válasz a  vendégektől, 14-28. Ezután Buzánczky és Burján L. pontjaival sikerült lefaragni a hátrányból, 18-29. A hazaiak a negyed ezt követő szakaszában sok hibával játszottak, aminek az lett az eredménye, hogy tizenhét pontra nőtt a különbség a két együttes között, 18-35. Ezt kishíján tartották a vendégek a szünetig, de Burján B.-é volt az utolsó szó, így 22-35-nél ért véget az első félidő. 

A harmadik negyedet Nyulasi büntetői nyitották, de ezt követően megkezdte a felzárkózást a Kecskemét és tizenegy pontra megközelítették ellenfelüket, 33-44. Ekkor úgy tűnt, hogy visszajöhet a meccsbe a KKC, de támadásban pontatlanok voltak, védekezésben is sok hibát vétettek, ennek köszönhetően az etap végére 13-0-s futása volt a vendégeknek, 33-57.

A negyedik játékrészre ébredt fel a KKC, több mutatós támadásuk is volt, ez volt az egyetlen negyed mikor pontok tekintetében felülmúlták a Primát. A pontgyártást ebben az etapban is a cívis városiak kezdték meg, Kenyeres szórt be egy ziccert, 33-59. Erre rögtön válaszoltak a kecskeméti lányok, Fekete, Buzánczky és Burján L. volt eredményes, 38-59. A Burján testvérek újabb öt pontjának köszönhetően huszonegyre csökkent a különbség, de ennél közelebb már nem tudott zárkózni a KKC, így 70-49-re kikapott.

Kónya Levente (KKC) : – Erős ellenféllel játszottunk, több volt ebben a meccsben. Fegyelmezetlenek voltunk, ösztönből játszottunk. Nem mi voltunk a találkozó esélyesei, de úgy gondolom ennél sokkal jobb meccset tudtunk volna játszani, ha koncentráltabbak vagyunk.

KKC – BKG Prima Akadémia 49 – 70 (12-16, 10-21, 11-20, 16-13)

Hazai pontszerzők: Burján L. 16/3, Fekete 4, Burján B. 9, Buzánczky 8, Kurtz 6, Tasi 2, Kiss 4 

(Szarvas Zsombor)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés