kesport.hu

Megszerezte első győzelmét a bajnokságban a KNKSE – frissítve!

A bajnoki találkozónak mindkét együttes pont nélkül vágott neki. Hiába bizonyult jobbnak az első etapban a vendég együttes, végül a második játékrészben mutatott magabiztos játékával 36-31-re behúzta a meccset a Kecskemét.

A hazaiak kezdték meg a gólgyártást, Sápi a szélről dobott be egy ziccert, 0-1. Gyorsan  egalizált a Kecskemét Palotás révén,  1-1. Ezután folyamatos gólváltások következtek, fej-fej mellett haladt a két csapat egészen 6-6-ig, küzdelmes játék folyt a pályán, jól mutatja ezt a két kiállítás és a három büntető. Ekkor a mérkőzés folyamán először kétgólos előnyre tett szert  a Göd, előbb Sápi, majd nem sokkal később Kaltenecker mattolta Pálinkást, 6-8.  Maláti nagyszerű góljával egyre zárkózott a KNKSE, de pár másodperccel később már ismét a vendégeknél volt az előny, 7-9. Az még tovább nehezítette a hírös városiak dolgát, hogy emberhátrányba kerültek. A Göd ezt viszont nem tudta kihasználni, a KNKSE kibekkelte az emberhátrányt és gyors egymásutánban szerzett két góllal egyenlített, Pénzes, valamint a frissen beálló Tóth volt eredményes, 9-9. Nem sokáig örülhettek  a hazaiak, Gyetván találatával újra a Göd vezetett, 10-9-re, ekkor Varga József időt kért. Az időkérés után a vendégek három gólra növelték a különbséget, 10-13. Ezt követően gyorsan kettőre zárkózott a KNKSE , majd a vendégek timeoutja után egyenlített is Maláti két góljával, 14-14. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, ugyanis rövid időn belül újra két góllal mentek a gödiek, amit a félidő végéig  sikerült is tartaniuk, 15-17.

A második  játékrész egy gyors gólváltással kezdődött, vendég részről Gyetván, a hazaiaktól Pénzes volt eredményes, 16-18. Mindeközben a hazaiak emberelőnybe kerültek, amit remekül ki is használtak. Németh K. révén egy gólra megközelítették ellenfelüket, 17-18.  Nem sokkal később kiegészült a Göd és Leitner mattolta Pálinkást, de ezután két lerohanásból szerzett góllal egyenlített a KNKSE 19-19. Ezután Pénzes dobott egy nagyszerű távoli gólt, valamint Németh K. volt eredményes kontrából, 21-19. Tősér Tibor a vendégek vezetőedzője időt kért, hogy megtörje a kecskemétiek lendületét, de nem sikerült, ugyanis rögtön a játékmegszakítás után Pálinkás indította Orellt, aki bevágta ziccerét, 22-19. Ezután Tóth L. káprázatos találatával már négy góllal vezetett a hírös városi alakulat, 23-19. Ezután a folyamatos gólváltásoknak köszönhetően hol öttel, hol néggyel vezetett a Kecskemét egészen 28-24-ig. A KNKSE sorozatban kihagyott ziccereit megbüntette a Göd, kettőre zárkóztak, 28-26. Ennél közelebb már nem tudott férkőzni a vendég gárda, előbb négy, majd nem sokkal később már öt gól volt a differencia a két együttes között, 34-29. A találkozót végül öttel nyerte a Kecskemét, Németh K. állította be a végeredményt ziccerből, 36-31.

Varga József vezetőedző (KNKSE) : – Védekezésben sok hibát vétettünk az első félidőben, a megállító ütközések rendre elmaradtak. A második etapban ezeket korrigáltuk és nagyon jól működött a váltott  védekezés. Remélem ezzel a győzelemmel elindulunk felfelé.

Németh Kitti  a KNKSE játékosa : – Nagyon nagy szükségünk volt erre a győzelemre, remélhetőleg végre sikerül kijönnünk a gödörből. A szurkolóknak köszönjük a biztatást, nagyban hozzájárultak a sikerhez.

A Gödi SE nem kívánt részt venni a sajtótájékoztatón.

KNKSE- Gödi SE 36 – 31 (15-17)
Női kézilabda NB I/B, Keleti-csoport, 4. forduló
2019. október 06. vasárnap
Vezette: Héjjas, Kránitz

Hazai gólszerzők:  Karacs 1, Kaiser 2, Gulyás 1, Palotás 2, Németh K. 8, Orell 3, Tóth L. 3, Pénzes 11,     Maláti 5.

(Szarvas Zsombor. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés