kesport.hu

Recept Percek: Schlégl Odett kedvenc receptje – Alfredo csirke

Ebben a rovatunkban kecskeméti kötődésű sportszemélyek kedvenc ételeit mutatjuk be. A Recept percek következő alanya Schlégl Odett, a KKC centere, aki Miamiban látogatta meg nővérét. Az Amerikában eltöltött idő alatt eltanulta testvérétől az Alfredo csirke receptjét, ami rögtön a kedvencévé vált. Ennek az elkészítését mutatta meg.

Hozzávalók (2 személyre):

500 g csirkemell filé
250 g fettuccine (vékony, lapos tészta)
300 ml főzőtejszín
50 g parmezán
3 ek oliva olaj
4 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss petrezselyem
só, bors (ízlés szerint)

Odi instrukciói az elkészítéshez: A tésztát sós vízben “fogkeményre” főzzük, leszűrjük. Közben egy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt, fűszerezett csirkemellet és kivesszük »

A visszamaradt zsiradékba beleaprítjuk a petrezselymet és a fokhagymát »

Elkeverjük, felöntjük a tejszínnel és lassú tűzön felforraljuk »

Ha ezzel a művelettel végeztünk, ráöntjük a tésztára a szószt, a tetejére rakjuk a húst, majd ráreszeljük a parmezánt és tálaljuk »

Odi tippje az Alfredo csirke mellé: Tálaláskor reszeljünk a tetejére sok sajtot, ettől még ízletesebb lesz az étel!

(Szarvas Zsombor)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés